Blog

Legfontosabb tudnivalók közvetlenül a szakértőktől

Szedjük szét az Alcatel One Touch Fierce-t!

Közzétéve: 2016. május 14.

A TCL Corporation tulajdonában lévő Alcatel 2004-ben csatlakozott a mobilgyártók akkoriban még nem túl népes táborába. Alapvetően egyszerű és olcsó konstrukciókban gondolkoztak, melyek rövid idő alatt széles körben elterjeszthetők, és az embereket méginkább a mobiltelefon használatának irányába tereli.

2004 óta már számos készülékgenerációt kipörgettek, fennmaradásuk pedig annak köszönhető, hogy a telefonok “okosodását” követően is tartani tudták a lépést a konkurenciával.

Mostanra már nem csak okostelefonnal, de saját okosórával is rendelkeznek, megbízhatóságuk és kedvező áruk miatt pedig a belépőkategória egyik húzónevének számítanak.

A mai szeánszunkon az egyik legnépszerűbb készülékük, az Alcatel One Touch Fierce szétszedésével foglalkozunk.

Szerszámok

  • Philips csavarhúzó
  • pengető
  • feszítő szerszám
  • hőlégfúvó

Első lépés

Mielőtt bármit is tennénk a készülékkel, ne felejtsük el kikapcsolni! A bekapcsolt állapotban történő szerelés a készülék végleges meghibásodását okozhatja!

Második lépés

A szétszedéshez kapott Metro PCS változat egy csinos, metálezüst hátlappal érkezett, a kijelző rész pedig a megszokott, fekete színben pompázik. Távolítsuk el a készülék hátlapját: egyszerűen csak pattintsuk le.

Alcatel One Touch Fierce szerelési útmutató

Harmadik lépés

Mielőtt közelebb férkőzhetnénk a készülék belső szerveihez, el kell távolítanunk a középső keretet, amit néhány csavar rögzít. Csavarjuk ezeket ki, a “Do not remove” feliratot pedig jelen esetben nyugodtan hagyjuk figyelmen kívül. :)

Alcatel One Touch Fierce szerelési útmutató

Negyedik lépés

Most, hogy már közelebbről is hozzáférünk a Fierce belsejéhez, távolítsuk el elsőként az akkumulátort. Mindössze egy szalagkábel tartja a helyén, így nem tart sokáig a kiszerelése.

Alcatel One Touch Fierce szerelési útmutató

Ötödik lépés

Az 5 MP-es kamera középen helyezkedik el. A szalagkábelt kiszabadítva könnyedén kivehető a készülékházból.

Alcatel One Touch Fierce szerelési útmutató

Hetedik lépés

A ház alján található micro USB csatlakozó külön áramköri lapkán helyezkedik el. Érdekes kialakítás, ezt és az alaplapot gyakorlatilag az akkumulátor szeli ketté. Szereljük ki.

Alcatel One Touch Fierce szerelési útmutató

Nyolcadik lépés

Az alaplapot néhány kábel és csatlakozó fogja, ezek leválasztásával gond nélkül kiemelhető a készülékházból.

Alcatel One Touch Fierce szerelési útmutató

Kilencedik lépés

A kijelző szétszedésével vigyázzunk! Erős ragasztó tartja össze, ha csak feszítéssel próbálkozunk, könnyedén úgy járhatunk, ahogy mi is: gyakorlatilag sikerült darabokra törni a kijelzőt, ezzel használhatatlanná téve a készüléket. Javasoljuk tehát, hogy hőlégfúvóval melegítsük át a felületet, mielőtt feszíteni kezdjük!

Alcatel One Touch Fierce szerelési útmutató

Tizedik lépés

Ha mindent jól csináltunk, akkor az összerakást követően egy ismét operáló okostelefont kapunk. Ez sajnos a mi esetünkben nem volt igaz, a kijelző teljes cseréjére volt szükség. Ez minta viszont nektek nem követendő!

Alcatel One Touch Fierce szerelési útmutató

Az LCD FIX-nél mindig külön figyelmet fordítunk arra, hogy csak megbízható forrásból szerezzünk be gyári minőségű alkatrészt, ami azt jelenti hogy az LCD gyári, az érintőfelület utángyártott, de színekben, működésben teljesen a gyárival megegyező tulajdonságú az alkatrész.