Blog

Legfontosabb tudnivalók közvetlenül a szakértőktől

Alcatel OneTouch Evolve kamera csere

Közzétéve: 2016. augusztus 06.

A mobiltelefonok egyik legnagyobb újítása a színes kijelzőt követően a beépített kamera volt. Kezdetben még VGA, nagyon kicsi felbontású kamerák kerültek beépítésre, majd az idő és a technológia előrehaladtával VGA felbontásból megapixelek lettek.

A telefonba épített kamera praktikuma a kézikamerák és fényképezőgépek kiváltásában rejlett, manapság pedig már elengedhetetlen tartozék, sokszor elsődleges szempont a vásárlásnál.

Az Alcatel OneTouch Evolve 5 MP-es kamerával rendelkezik, amivel már kellően jó minőségű képek készíthetők. Mai cikkünkben megnézzük, hogyan orvosolható néhány egyszerű lépésben ha a kamera hibásan működik, megsérült, vagy piszkos.

Szükséges szerszámok

  • Műanyag nyitópálca
  • Philips #0 csavarhúzó
  • Csipesz

Első lépés

A legfontosabb: kapcsoljuk ki a készüléket! Ezután keressük meg a készülék hátlapján azt a bemélyedést, amin keresztül a hátlap eltávolítható. Az Evolve esetében ez a bal alsó sarokban van, amennyiben a kijelzővel lefelé tartjuk a telefont.

Alcatel OneTouch Evolve kamera csere

Második lépés

A műanyag pálcánk lapos végét helyezzük a vájatba, majd lassú, de határozott mozdulattal pattintsuk fel a sarkot. Ezt követően a többi illesztést körömmel lazítsuk ki, és távolítsuk el a hátlapot.

Alcatel OneTouch Evolve kamera csere

Harmadik lépés

Az akkumulátor eltávolítása következik. A kivételéhez a jobb felső sarkánál található résbe a körmünket behelyezve emeljük ki a készülékházból.

Alcatel OneTouch Evolve kamera csere

Negyedik lépés

A készülék hátsó panele 8 db csavarral van rögzítve, a képen piros körökkel megjelölve. A Pihilips csavarhúzónk segítségével operáljuk ki őket a helyükről, majd tegyük biztonságos helyre.

Alcatel OneTouch Evolve kamera csere

Ötödik lépés

A pálcánk lapos végével a készülék jobb felső sarkánál (kijelzővel lefelé) kezdjük meg az illesztések kipattintását. Mielőtt levesszük panelt, az összes illesztést ki kell pattintanunk, csak utána biztonságos az eltávolítása. Még véletlenül se kezdjük el a műveletet a bekapcsoló vagy a hangerőszabályozó gomboknál!

Alcatel OneTouch Evolve kamera csere

Hatodik lépés

A kamera középen, a készülék felső harmadánál helyezkedik el. Vizsgáljuk meg közelebbről a felépítését: az alaplaphoz egy apró szalagkábel rögzíti, ezt el kell távolítani a csere előtt.

Alcatel OneTouch Evolve kamera csere

Hetedik lépés

A téglalap alakú alkatrész meglazításával a szalagkábel szabaddá válik, a kamerát hamarosan biztonságosan el lehet távolítani, de előtte vegyük le a gumiszigetelést róla.

Alcatel OneTouch Evolve kamera csere

Nyolcadik lépés

A kamera az alaplaphoz van ragasztva. Az eltávolításához a műanyag pálcánkra van szükség, valamint némi erőre, hogy a ragasztótól leválasszuk. Ezt a műveletet óvatosan végezzük, nehogy kárt tegyünk az alaplapban. Ha megvagyunk, cseréljük ki a kamerát az újra, majd szereljük össze a készüléket. Ügyeljünk a lépések sorrendjére!

Alcatel OneTouch Evolve kamera csere Alcatel OneTouch Evolve kamera csere

Az LCD FIX-nél mindig külön figyelmet fordítunk arra, hogy csak megbízható forrásból szerezzünk be gyári minőségű alkatrészt, ami azt jelenti hogy az LCD gyári, az érintőfelület utángyártott, de színekben, működésben teljesen a gyárival megegyező tulajdonságú az alkatrész.

Forrásként az iFixit alábbi leírását vettük alapul.