Blog

Legfontosabb tudnivalók közvetlenül a szakértőktől

Az iOS megőrült, irány az iPhone szerviz?

Közzétéve: 2017. április 29.

Olykor bizony a maximálisan megbízható, stabil rendszerekkel is előfordul, hogy lefagynak, mindenféle ok nélkül. A legtöbbször gyorsan orvosolható a probléma, még mielőtt iPhone szervizbe kellene menni, ám vannak szituációk, amikor néhány türelemmel kitöltött perc sem nyújt segítséget. Mit tegyen ilyen szorult helyzetben?

A telefon újraindítása határozottan sok esetben kínál praktikus megoldást. Ehhez nem kell mást tennie, mint 5-10 másodpercen keresztül, kitartóan nyomnia a home, és bekapcsoló gombokat. Egyszerre. Adjon elegendő időt a rebootolásnak, s ezzel együtt az újbóli bekapcsolásnak. Ha esetleg attól tart, hogy időközben az akkumulátor is lemerült, tegye inkább töltőre a készülékét. Ha sikerült elindítani az előzőekben kicsit megzavarodott rendszert, akkor igyekezzen normál üzemmódban használni a telefonját.

Előfordulhat, hogy minden próbálkozása csődöt mond, s a telefon egyszerűen nem hajlandó túllépni az almán, hosszú percek várakozását követően sem. Ebben az esetben a gyári beállítások visszaállítása jelenthet megoldást. Ehhez az iTunes közreműködésére lesz szüksége. Csatlakoztassa okostelefonját a számítógéphez, és az alkalmazás segítségével végezze el a gyári paraméterek visszatöltését. Érdemes a legfrissebb biztonsági mentéssel operálnia, hiszen így őrizheti meg azokat a lényeges paramétereket, melyek kényelmesebbé, kezesebbé teszik mobilját. Ehhez, azonban biztonsági mentést kell készítenie bizonyos időközönként, tehát, ha az iPhone szervizelésének pillanatában ilyen nem áll a rendelkezésére, akkor ennek hiányában kell folytatnia a lépéseket. A megmozgatott adatok mennyisége nagyban meghatározza, hogy ez a folyamat mennyi időt vesz igénybe.

Ha ez sem segít, akkor van még egy alternatíva, mely a DFU mód névre hallgat, s melyet kizárólag abban az esetben javaslunk, ha készüléke egyrészt valóban nem akar magához térni, másrészt ténylegesen ki van kapcsolva. Csatlakoztassa az iPhone-t a számítógéphez, majd tartsa lenyomva a home+bekapcsológombot 10 másodpercig. Ezután kizárólag a bekapcsoló gombot engedje fel, a home-t tartsa lenyomva. Néhány pillanat elteltével az iTunes feldob egy ablakot, s remélhetőleg az Iphone szervizelésének hála a probléma már a múlté.