Blog

Legfontosabb tudnivalók közvetlenül a szakértőktől

Az iPhone szerviz az alkalmazás gondokat is orvosolja

Közzétéve: 2017. május 27.

Egyes alkalmazások megmagyarázhatatlan módon nem akarnak gördülékenyen együttműködni az okostelefonok rendszereivel. Akármennyire megbízható az iOS, kivételről az ő esetében sem beszélhetünk. Még mielőtt pánikba esne, tapasztalva a belassulásokat, lefagyásokat előbb próbálja meg iPhone szervizelését, néhány praktikus tanács segítségével.

A frissítés csodákra képes. Bár ez a megjegyzés elcsépeltnek, és túlságosan alapnak tűnhet, mégis általános probléma, hogy egyes alkalmazások nincsenek kellő időközönként frissítve. A kiadott update-ok, azonban lényegesek ahhoz, hogy az esetleges hibák orvoslásra kerüljenek. Lehet, hogy amivel ön már hetek óta szenved, azt az adott gyártó már réges-régen felfedezte, s egy későbbi kiadásban már javította is a problémát. Ha nem ügyel arra, hogy napra készen tartsa telefonját, akkor belefuthat ilyen hibákba, melyek egyébként jócskán ronthatják felhasználói élményét. Ha nem szeretné folyton azt nézegetni, vajon van-e újabb frissítés, akkor a legjobb, amit tehet, ha beállítja készülékében az automatikus frissítés lehetőséget. Így a készülék magától monitorozza majd az eseményeket, és elérhető update esetén már telepíti is azt, újjá, és abszolút napra késszé varázsolva applikációit.

A frissítések, azonban nem minden esetben jelentenek megoldást, így ha a nehézség továbbra is fenn áll, akkor érdemes az érintett alkalmazást előbb eltávolítani készülékéről, majd újra feltelepíteni. Felesleges lépésnek tűnhet ez, ám házi iPhone szervizelésének lényeges eleme, a rendszer kizökkentése. Amennyiben az adott applikációba beragadt egy rosszul beállított adat, vagy bármi más, akkor ezzel az egyszerű kis trükkel orvosolható a probléma.

Ugyanide tartozik, mint apró jó tanács, hogy a reset sokszor csodákra képes. A telefon újraindítása bizonyos időközönként amúgy is javasolható, ne felejtse ezt el, hiszen a rendszer nagyobb eséllyel akad össze a rajta futó appokkal, ha egy perc pihenő ideje sincsen soha. Ha úgy érzi minden kötél szakad, és segítség nélkül nem tudja megtalálni sem a probléma gyökerét, sem annak megoldását, akkor mindenképpen forduljon iPhone szervizhez.