Blog

Legfontosabb tudnivalók közvetlenül a szakértőktől

Az iPhone szerviz válaszol: hova tűnt az alma?

Közzétéve: 2017. április 22.

Az iPhone szervizelésére van szükség abban az esetben, ha a készülék mindenféle látható ok, okozat nélkül egyszerűen nem hajlandó bekapcsolni. Az elsődleges nehézséget az jelenti ebben a helyzetben, hogy nem tudni semmit a jelentkező hiba forrásáról. Honnan ered, mi váltja ki, s ezáltal jogosan merül fel a kérdés, hogyan orvosolható?

Az iOS valószínűleg a maga módján mindent megtesz az optimális működésért, csak éppen valamiért túlterhelődött, azaz külső segítség kell ahhoz, hogy újra formába lendüljön. Szerencsére nem érdemes kétségbe esnie, hiszen létezik néhány általános praktika, melyet akár otthonról is elvégezhet, iPhone szerviz nélkül, s melyek nagy valószínűséggel segítenek problémáján.

Az első, és legfontosabb szabály, hogy pánikra semmi ok. Bizony egyes iOS alapú készülékek akár tíz percet is igényelnek ahhoz, hogy talpra álljanak. Ha töltőre csatlakoztatja telefonját előfordulhat, hogy láthatóan nem történik semmi. Az ember ilyenkor automatikusan kapkodni kezd, és megijed. Ám ez csak felesleges idegeskedéshez, elhamarkodott lépésekhez vezet. Ha teheti erőltessen magára nyugalmat, abban a biztos tudatban, hogy minden rendben lesz. A lelki hadviselés minden esetben prioritást élvez.

Ha néhány perc elteltével sem változik semmi, a telefon nem töltődik, a képernyő sötét, az alma feliratnak se híre, se hamva, akkor se rohanjon az Iphone szervizbe. Próbálja meg másik áramforrásba csatlakoztatni okostelefonját. Amennyiben ez a megoldás sem vezet eredményre, akkor következhet, a csak egy fokkal bonyolultabb alternatíva: keressen egy másik kábelt, s kísérelje meg a frissen beszerzett adapterrel a töltést. Ha igyekezete sikerrel jár, akkor már el is csípte a problémát, hiszen a töltőé a felelősség a rendszer rendetlenkedése miatt. Ebben az esetben magát a készüléket nem kell az iPhone szervizbe vinnie, ám egy vadonatúj kábel beszerzése elengedhetetlen. Érdemes egyébként a zsinórt biztonságos helyen tárolnia, ahol nem törik meg, nem sérül meg, így tovább garantálható a hosszú élettartam. Olykor az áramszünetek is meg tudják „viccelni” az embert, így minden körülményt ellenőrizzen, ha a baj forrását kutatja.