Blog

Legfontosabb tudnivalók közvetlenül a szakértőktől

Bluetooth gond esetén, próbálja ki iPhone szervizelését!

Közzétéve: 2017. május 20.

Bizony olykor előfordulnak olyan problémák, melyek nagymértékben megkeseríthetik az okostelefon használatát. A blue tooth hiba is ilyen roppant dühítő jelenség, melyet azonban házi iPhone szervizelési módszerekkel megpróbálhat megoldani.

A gyári beállítások visszaállítása macerás lépésnek tűnik, ám ez a lehető legjobb, leghatékonyabb dolog, amit tehet. Így ugyanis a rosszul rögzült, hibásan elmentett adatok törlődnek, az esetlegesen helytelenül paraméterezett telefon, pedig alap állapotába kerül, úgy is mondhatjuk tiszta lappal indulhat vele. Amennyiben használ a készülékén jelkódot, akkor ennél a pontnál a művelet megkezdéséhez mindenképpen meg kell adnia azt.

Ha a fenti lépést kipipálta, ám a jelenség még mindig feszélyezi, akkor a blue tooth kapcsolatok elfelejtetésével folytassa az iPhone szervizelést. Ezt a beállításokon belül a blue tooth menüpont alatt teheti meg.

Az is előfordulhat, hogy nem is a készülékében kell keresnie a probléma gyökerét. Autós multimédia rendszerek esetén például olykor a kocsik leírásai sokat segíthetnek. Nem egyszer a megoldás végül a külső rendszerek paraméterezésében rejlik.

A további, csatlakoztatható eszközök (fülhallgatók, headsetek stb.) is meghibásodhatnak, pláne hosszú használatot követően, így még mielőtt arra gyanakodna, hogy okostelefonja hardveres nehézséggel küzd, előbb próbálja ki más készülékeken is a kiegészítőket. Előfordulhat, hogy valóban a kellékkel van baj, ebben az esetben megkönnyebbülhet, bár igaz, az adott blue toothos eszközt cserélnie kell.

A telefon újraindítása is sok esetben megoldást jelent, még akkor is, ha látszólag nincs összefüggés a jelenség, és az iOS működése között. Ha nem szeretné resetelni a telefonját, akkor azért a futó alkalmazásokat nézze át, mert a lassulást okozhatják a háttérben, feleslegesen, tömegével futó, energiavámpír apok. Amikre nincs szüksége, azokat bátran zárja be.

Ha már mindent kipróbált a fent felsorolt alternatívák közül, de a probléma még mindig aktív, akkor joggal gyanakodhat hardveres problémára, mely megoldásához keressen fel egy iPhone szervizt.