Blog

Legfontosabb tudnivalók közvetlenül a szakértőktől

Elforgatott mód hiba, avagy iPhone szervizelése házilag

Közzétéve: 2017. június 03.

Az elforgatott mód roppant praktikus szolgáltatás, ám nem egyszer hibák jelentkeznek az alkalmazása közben. Kifejezetten sűrűn előforduló probléma, amivel iPhone szervizeléséhez fordulnak a felhasználók, ha az elforgatott módba beleragad a telefon. Ez bizony a használat szempontjából roppant kellemetlen, de van néhány praktika, melyek segíthetnek.

A körbe forgatás érdekes tanácsnak tűnhet, de mindenképpen próbálja ki. Ha ugyanis a készülék az elforgatott képmódban ragadt, akkor ezzel a kizökkentő, teljes fordulatos mozgással helyrebillentheti a rendet. Könnyen lehet, hogy keringő ide, próbálkozás oda a helyzet nem javul, ugyanolyan beragadt állapotban marad a telefonja, mint a körbe forgatás előtt. Ekkor a készülék újra indításával garantálhatóan megoldhatja a hibát. Nyomja meg egyszerre a home, és a bekapcsoló gombokat, majd 5-10 másodperc kitartó lent tartás után engedje fel őket. Az almás logó megjelenése után a készülék zavartalanul folytatja tovább a működését.

Nyilván minden áldott alkalommal, ha ezt a jelenséget tapasztalja nem indíthatja újra a telefont, pláne abban az esetben, ha ez rendszeresen előfordul. Ilyenkor egyetlen dolgot még kipróbálhat, bízva a hosszan tartó sikerben. Általánosnak, sőt akár megszokottnak is bátran mondható, mégis az esetek nagy százalékában határozott sikert eredményező trükk, ha visszaállítja telefonja gyári beállításait. Amennyiben a jelkódot használja készülékén, úgy a művelet elkezdéséhez előbb meg kell adnia azt. Általában ez az egyszerű, mégis nagyszerű módszer kihúzhatja a slamasztikából.

Ha a zavaró jelenséget, az elforgatási képmódba való „beszorulást” sűrűbben tapasztalja annál, mint ami tolerálható, akkor mindenképpen forduljon iPhone szervizhez. Természetes, hogy az újraindítás megoldja az adott helyzetet, de a folyamatos resetelés sem tesz jót sem a rendszerének, sem a készülékének, így valóban egy bizonyos gyakoriság felett feltétlenül kérje ki szakértő véleményét. Az iPhone 6 az egyik legtöbbször érintett típus, így ha ilyen modellel rendelkezik, akkor elképzelhető, hogy egy tipikusan, erre a fajtára jellemző hibába futott bele, ami azonban hozzáértéssel orvosolható.