Blog

Legfontosabb tudnivalók közvetlenül a szakértőktől

Ha iMessage gonddal küzd, jöhet az iPhone szervizelése

Közzétéve: 2017. június 10.

Az iMessage azon túl, hogy egy hihetetlenül kedvelt, praktikus szolgáltatás, olykor-olykor be, és megakad. Ha már találkozott ezzel a jelenséggel, akkor jó, ha tudja, iPhone szervizelését néhány tanács kipróbálásával otthonában is megoldhatja. Ehhez a lent vázolt néhány lépést érdemes végig zongoráznia, a siker reményében.

Az első, és legfontosabb, hogyha ilyen eredetű problémával szembesül, hogy kapcsolja ki a szolgáltatást. Ezt a beállításokon belül akadálytalanul megteheti. A kikapcsolást követően természetesen újra aktiválhatja a lehetőséget, s joggal bízhat abban, hogy ez, az egyszerű kis kitérő megoldotta a bosszantó hibát. Ha mégsem jár sikerrel, akkor lépjen át a következő pontra.

A következő lépcsőfok az iMessage hiba megoldásához vezető létrán a hálózati beállítások visszaállítása. Számtalan beragadt, rosszul rögzített adat zavarhatja meg rendszerének optimális üzemelését, így egy ilyen visszaállítás szinte csodákra képes.

A gyári beállítások visszaállításához hasonlóan ez a paraméter sem biztos, hogy beváltja a hozzá fűzött reményeket. Ebben az esetben mindenképpen próbálja meg az újraindítást, ami a legtöbbször azonnali, pozitív eredményt hoz. A home, és a bekapcsoló billentyűk egyszerre történő lenyomása, majd 5-10 másodperces lent tartása után engedje fel a gombokat. Az almás logó megjelenése után a telefon folytatja tovább, remélhetőleg abszolút hibátlan működését.

Ha minden próbálkozása csődöt mond, és a bosszantó, idegesítő iMessage probléma a továbbiakban is jelen van, akkor a legjobb, ha iPhone szervizhez fordul, mert könnyen lehet, hogy a nehézséget valamilyen hardveres probléma okozza. Mivel nem láthat bele a gond gyökerébe, így megtörténhet, hogy bár minden létező lehetőséget ki, és megpróbált nem jár eredménnyel. Semmiképpen se keseredjen el, hiszen ha például egy alkatrész a ludas, azon ön úgysem tud változtatni. Ilyen helyzetben feltétlenül forduljon iPhone szervizhez. Ha a hiba viszonylag ritkán üti fel a fejét, s akkor is orvosolható, akkor drasztikus beavatkozásra vélhetően nincs szükség. Ha ehhez még az is társul, hogy iPhone 6 készülékkel rendelkezik, akkor jó, ha tudja, ennél a típusnál ez tipikusan jelentkező hiba, ami az esetek nagy százalékában házilag megoldható.