Blog

Legfontosabb tudnivalók közvetlenül a szakértőktől

Ha iOS rendszerhibák, akkor házi iPhone szerviz

Közzétéve: 2017. május 06.

Az iOS megbízhatósága ellenére rendelkezik néhány alapvető hibával, amit ha felfedez a használat közben, akkor pánikba esés helyett házi iPhone szervizként üzemelve orvosolhatja a nehézségeket. Az iPhone úgy lett megalkotva, hogy biztonságosan kezelje az iOS rendszert fennakadás, lassulás, és egyéb kellemetlenségek nélkül. Ettől függetlenül azért előjöhetnek olyan kisebb-nagyobb problémák, melyeket hozzáértéssel, s némi gyakorlattal könnyedén megoldhat.

Viszonylag gyakran előfordul, hogy az iOS mindenféle ok nélkül belassul, akad, lefagy. Ez bizony nem normális, s igazán dühítő jelenség. De mégis mi az, amit tehet annak érdekében, hogy minimalizálja az ilyen, és ehhez hasonló kellemetlenségek számát?

Érdemes a háttérben futó alkalmazásokat megtekintenie, és ha túlságosan sok ap fut egymás mellett, akkor zárja be a legszükségtelenebbeket. Szép mennyiségű program össze tud gyűlni, szinte észrevétlenül, így nem baj, ha bizonyos időközönként elvégzi ezt az ellenőrzést. Ha ezen a területen mindent rendben talált, akkor folytassa iPhone szervizelését, s kutassa a probléma gyökerét tovább. Az animációk csökkentésével, sőt a beállítások visszaállításával is megpróbálkozhat, hiszen ezek a variánsok sokat lendíthetnek a telefon működésén, kizökkentve a belassult állapotából. A gyári beállítások visszaállítása drasztikus módszernek tűnhet, mégis a legjobb, ha minden egyéb beállítás előtt elvégzi ezt a lépést. Az ok egyszerű. Ha a telefonján a régi rendszerek maradványai bezavarnak, ha bizonyos beállítások összeakadnak, akkor ezeken a nehézségeken egyes paraméterek megváltoztatásával nem fog tudni hatékonyan segíteni. Ám, ha tiszta vizet önt a pohárba, akkor máris más alapokról indul a házi iPhone szervizelése. Nagyobb eséllyel áll helyre a készülék üzemelése, az operációs rendszer gyorsasága, ha ezt a sorrendet figyelembe veszi, s betartja. Az újraindítás is egy kiváló alternatíva, melyet érdemes kipróbálnia. Tartsa nyomva a home, és a ki/bekapcsoló gombokat 5-10 másodpercig, majd engedje fel őket. Kis várakozás után ismét feltűnik az alma, s remélhetőleg helyreáll a némileg megzavarodott iOS.