Blog

Legfontosabb tudnivalók közvetlenül a szakértőktől

Hogyan védjük meg okostelefonunkat a törésektől?

Közzétéve: 2017. április 8.

Bizonyára mindenki ejtett már el telefont vagy egyéb elektronikai eszközt. Mind jól tudjuk, hogy a becsapódás utáni pillanat szörnyű. Hallottuk koppanást, esetleg az üveg törését is és fel kell vennünk az eszközt, hogy kiértékeljük a helyzetet.

Nem kell azonban mindig a legrosszabbra számítani, ha ügyetlenek voltunk. Íme pár módszer, amellyel megvédhetjük telefonunkat.

Használjunk tokot!

Lehet, hogy idegesítő és kényelmetlen, azonban egy tok használata az első és legbiztosabb módszer a telefon épségének megőrzésére. Rengeteg különböző méretű, vastagságú és jellegű tok érhető el, tehát megválaszthatjuk, hogy milyet szeretnénk. Van, ami vízálló és 3 emelet magasságból is megvédi telefonunkat, van, ami egyszerűen csak 1 plusz réteg minimális védelemmel. Ez is számít azonban!

Kijelzővédő használata

A tok után ez a legnyilvánvalóbb választás. A modern plexifóliák megvédik a kijelzőt a karcoktól, repedésektől és esésektől, amelyek amúgy drágább telefonnál akár több tízezres költséget is generálhatnak nekünk, hiszen egy kijelzőcsere itt már nem kifejezetten olcsó! Egyes kijelzővédők már olyanok, hogy észre sem vesszük őket. Vannak, amelyek hőkezelt üvegből készülnek és remek védelmet biztosítanak a fizikai behatások ellen. A kijelzővédő remek társ a homokkal szemben is, ami egyébként még a Gorilla Glass-t is megeszi reggelire. Ha strandra indulunk ne vigyünk védetlen kijelzőjű telefont!

Ne tegyük kulcsinkat és telefonunkat ugyanabba a zsebbe!

Ez sokak számára egyértelmű, sokak számára viszont kevésbé. Maradjunk annyiban, hogy még kijelzővédővel is rossz ötlet! Pont, mint a homok, a kulcsok is elpusztítják a telefon kijelzőjét. A megoldás a külön zsebben való tárolás!

Kössünk biztosítást a telefonra!

Ha mindent megtettünk a védelem érdekében, azonban telefonunk mégis elvérzett egy baleset után, akkor a biztosítás fedezheti költségeink egy részét. A legtöbb szolgáltató kínál valamilyen biztosítási programot, ha pedig mégsem, akkor harmadik félhez is mehetünk a cél érdekében. Használjuk tehát ki az ilyen lehetőségeket! Később köszönetet fogunk érte mondani.

Forrásként az ReWatch Technology alábbi leírását vettük alapul.