Blog

Legfontosabb tudnivalók közvetlenül a szakértőktől

HTC One M7 kijelző csere

Közzétéve: 2016. augusztus 27.

A HTC 2013-ban mutatta be a One X után soron következő szériát, a One M7-et. A cég nagy reményeket fűzött a készülékhez, ugyanis az előző modell minden jó tulajdonsága ellenére sem találta meg közönségét, az eladások nem voltak kirívóak.

A One M7 több szempontból is jobban átgondolt, mint az előd, és az új Sense felület is számos újdonságot tartogatott a felhasználók számára, és a kamera is kapott némi ráncfelvarrást. A HTC One M7 egy jól sikerült készülék, ami kicsit kifelé billentette a mederből a már jó ideje stagnáló HTC-t.

Szervizelés szempontból azonban rémálom tud lenni, a kijelzőcseréről pedig nem is beszélve, hiszen gyakorlatilag az egész készüléket a darabjaira kell szedni a művelet teljesítéséhez. Nézzük meg, mire is van szükség!

Szerszámok

  • Philips csavarhúzó
  • Csipesz
  • Műanyag nyitópálca (minimum 2 db)

Első lépés

Kapcsoljuk ki a készüléket a procedúra előtt! Ezután hőlégfúvóval a kijelző szélei mentén kicsit hevítsük fel a ragasztást, hogy könnyebben nyitható legyen a készülék. A hangerőszabályozó gombnál kezdve a műanyag nyitópálcát finomat a kijelző alá dugva próbáljuk megbontani a felső panelt. Szükség esetén segítsünk rá egy másik pálcával is!

HTC One M7 kijelző csere

Második lépés

Amennyiben jól átmelegítettük a ragasztást, a kijelzőt szépen fel lehet nyitni a készülék alsó része felé. Ha szükséges, végezzünk további melegítést, majd óvatosan kezdjük az LCD-t eltávolítani.

HTC One M7 kijelző csere

Harmadik lépés

Ha a jobb és bal oldal is kiszabadult, hajtsuk ki egészen a kijelzőt, amíg a zsanér engedi. Az utolsó lépésig ez így is fog maradni.

HTC One M7 kijelző csere

Negyedik lépés

Óvatosan távolítsuk el a hangerőszabályzó gombot a műanyag nyitópálca segítségével. Próbáljuk meglazítani a készülék hátlapját, hogy a gomb könnyebben kicsusszanjon a helyéről.

HTC One M7 kijelző csere

Ötödik lépés

Ha már ilyen szépen megkezdtük a hátlap bontását, a másik oldalt is megbontva a nyitópálcával, távolítsuk el azt.

HTC One M7 kijelző csere

Hatodik lépés

Távolítsuk el a képen megjelölt csavarokat a Philips csavarhúzónk segítségével. Némely csavarok ragasztószalag alá vannak rejtve, így húzzuk le őket, mielőtt hozzáférünk.

HTC One M7 kijelző csere

Hetedik lépés

A csipesz segítségével ragadjuk meg az alaplap tetejét, majd óvatósan emeljük fel. Figyeljünk a mozdulatra, mert itt még rengeteg csatlakozó nincs felszabadítva!

HTC One M7 kijelző csere

Nyolcadik lépés

Távolítsuk el a kamerát az alaplap alól. Ehhez válasszuk le a csatlakozóját az alaplapról, majd emeljük ki belőle a kamerát.

HTC One M7 kijelző csere

Kilencedik lépés

Ebben a lépésben már nyugodtan kivehetjük a teljes alaplapot a készülékházból, azonban szélszerű a ragasztószalagot alul meghagyni, hogy összeszerelésnél könnyebb legyen a visszaillesztés.

HTC One M7 kijelző csere

Tizedik lépés

A műanyag nyitópálcánk segítségével feszítsük fel az akkumulátort a keretből. Megfelelő mennyiségű erőre lesz szükség, ugyanis az akku ragasztva van. Arra azonban figyeljünk, hogy ne sérüljön meg!

HTC One M7 kijelző csere

Tizenegyedik lépés

Ha eddig nem tettük meg, most teljesen távolítsuk el az alaplapot, és minden más alkatrészt a készülékházból.

HTC One M7 kijelző csere

Tizenkettedik lépés

Távolítsuk el a hangszórót rögzítő csavarokat a keretről, összesen 4 darabot, majd vegyük ki a hangszórót.

HTC One M7 kijelző csere

Tizenharmadik lépés

Végre eljött a mi időnk, pontosabban amiért elkezdtünk dolgozni! A kijelző kiszabadult, most már kicserélhetjük! Hurrá! Szép munka!

HTC One M7 kijelző csere

Az LCD FIX-nél mindig külön figyelmet fordítunk arra, hogy csak megbízható forrásból szerezzünk be gyári minőségű alkatrészt, ami azt jelenti hogy az LCD gyári, az érintőfelület utángyártott, de színekben, működésben teljesen a gyárival megegyező tulajdonságú az alkatrész.

Forrásként az iFixit alábbi leírását vettük alapul.