Blog

Legfontosabb tudnivalók közvetlenül a szakértőktől

HTC One M8 akkumulátor csere

Közzétéve: 2016. július 16.

A HTC One széria a fém burkolatának köszönhetően vált népszerű készülékké, azonban a külső nem minden. A tetszetős külső mellett a minőségi hardverelemek is hozzájárultak a sikeréhez.

Modellről modellre jobb és nagyobb kijelző, egyedülálló sztereó hangzást biztosító hangszórok, ultrapixeles dupla kamera, ezek jellemzik a HTC One M8-at.

Rövid cikkünkben azok számára kedvezünk, akik M8 készülékkel rendelkeznek, és a közeljővőben, vagy épp aktuálisan akkumulátorcserén gondolkoznak.

Szükséges szerszámok

  • Hőlégfúvó
  • Philips csavarhúzó
  • T5 torx csavarhúzó
  • Csipesz
  • SIM tálca nyitó
  • Gitárpengető
  • Nyitószerszám

Első lépés

Mielőtt nekiállnánk szétbontani a készüléket, távolítsuk el a SIM kártya és a memóriakártya tálcáit. Ehhez használjuk a SIM tálca nyitónkat: a tálcán található pici lyukba behelyezve egy határozott nyomással a tálca kipattintható a helyéről, majd kihúzást követően eltávolítható.

LG Nexus 5 szerelési útmutató

Második lépés

Ennél a lépésnél a hőlégfúvónkra lesz szükség. A bontást a készülék elején kezdjük, ehhez pedig a két hangszórót takaró fedeleket (alsó és felső) kell felhevíteni és eltávolítani. Tegyük ezt meg!

LG Nexus 5 szerelési útmutató

Harmadik lépés

A ragasztó megolvasztását követően a nyitószerszámunk segítségével óvatosan nyúljunk alá a hangszórófedélnek, majd azt végigvezetve pattintsuk le a helyéről.

LG Nexus 5 szerelési útmutató

Negyedik lépés

Vegyük kézbe a torx illetve philips csavarhúzóinkat, nagy szükség lesz most rájuk. A felső hangszórónál két darab csavart találunk, melyek eltávolításához a philips csavarhúzóra lesz szükség, alul pedig 4 db, 4 mm-es torx csavarok pihennek. Távolítsuk el mindegyiket!

LG Nexus 5 szerelési útmutató

Ötödik lépés

Gitárpengetőnk segítségével a készülék felső illetve jobb oldalsó részét feszítsük ki, a műanyag nyitószerszámunkkal pedig a szabadon maradt oldalakon óvatosan feszítsük fel a burkolatot, majd távolítsuk el a készülék hátlapját, amint az leválaszthatóvá válik.

LG Nexus 5 szerelési útmutató

Hatodik lépés

Az akkumulátor csatlakozóját két darab 2 mm-es philips csavar rögzíti. Ezeket eltávolítva óvatosan emeljük meg a csatlakozót.

LG Nexus 5 szerelési útmutató

Hetedik lépés

Csipeszünk segítségével először válasszuk le az antennakábeleket (piros keret). A narancssárgával jelölt keretek helyén nyissuk fel a ZIF csatlakozókat, ezt követően pedig csipesz segítségével húzzuk ki belőlük a szalagkábeleket.

LG Nexus 5 szerelési útmutató

Nyolcadik lépés

Az alaplapot három 3 mm-es torx csavar rögzíti, ezeket távolítsuk el, hogy hozzáférjünk majd az alatta található akkumulátorhoz.

LG Nexus 5 szerelési útmutató

Kilencedik lépés

Hőlégfúvó segítségével melegítsük meg egy kicsit az alaplapot rögzítő ragasztófelületet, ezt követően óvatosan emeljük meg az alaplapot. Ha ez megtörtént, az alaplap és a kijelző szegmens közti kábelt válasszuk le. Figyelem, az alsó hangszóró továbbra is csatlakoztatva van az alaplaphoz, ha csak nem szeretnénk alaplapot cserélni, ne válasszuk le!

LG Nexus 5 szerelési útmutató

Tizedik lépés

Mostanra hozzáférünk az akkumulátorhoz. A kioperálásához azonban ismét szükség lesz jóbarátunkra, a hőlégfúvóra, hogy a rögzítő ragasztót megolvasszuk. Ha ezzel megvagyunk, a kamera felől némi feszítőerőt kifejtve emeljük ki az akkumulátort, majd cseréljük ki az újra.

LG Nexus 5 szerelési útmutató

Tizenegyedik lépés

Ha megvagyunk a cserével, nincs más dolgunk, mint útmutatónkat visszafelé alaposan átolvasva összerakni a készüléket, és tesztelni az eredményt. Ugye, hogy nem is volt olyan bonyolult?

Köszönjük a figyelmet!

Az LCD FIX-nél mindig külön figyelmet fordítunk arra, hogy csak megbízható forrásból szerezzünk be gyári minőségű alkatrészt, ami azt jelenti hogy az LCD gyári, az érintőfelület utángyártott, de színekben, működésben teljesen a gyárival megegyező tulajdonságú az alkatrész.

Forrásként az iFixit alábbi leírását vettük alapul.