Blog

Legfontosabb tudnivalók közvetlenül a szakértőktől

Huawei P8 szerelési útmutató

Közzétéve: 2016. április 23.

A Huawei napjaink egyik legnépszerűbb androidos készülékei közé tartozik. Nem csak a kiváló árfekvése, de a kellően erős hardver és megfelelő funkcionalitás emeli ki a tengernyi készülék közül.

Huawei P8 szervizelése

A népszerűség egyik velejárója, hogy a használat során akár egy óvatlan mozdulatsor a készülék véletlen sérülését eredményezi. Ilyenkor jövünk mi a képbe, és legjobb tudásunk szerint igyekszünk a problémát megoldani.

Előkészületek

Mint minden szerelésnél, számos szerszámra/segédeszközre lehet szükségünk, vegyük is ezeket sorra:

  • Torx csavarhúzó
  • Csillag csavarhúzó
  • Lapos fejű csavarhúzó
  • Csipesz
  • Gitárpengető
  • Melegítő
  • Vákumos tappancs

Első lépés

Az első és legfontosabb: kapcsoljuk ki a készüléket! Ha ez megvan, távolítsuk el a SIM kártya tálcáját a készülékhez kapott — iPhone tulajok számára ismerős — célszerszámmal.

Huawei P8 szervizelése

Második lépés

Vegyük le a készülék hátlapját. Számos készülékkel ellentétben most nincs szükség csavarok lazítására, pöckök kihúzására, csak simán pattintsuk le az illesztések mentén.

Huawei P8 szervizelése

Harmadik lépés

A hátlap eltávolítást követően már beleszaladunk pár csavarba, összesen 6 darabba. Csavarozzuk ki ezeket a torx csavarhúzónk segítségével.

Huawei P8 szervizelése

Negyedik lépés

A P8 alsó részéből eltávolított csavarok után a hangszórók szabaddá válnak. A lapos fejű csavarhúzónk segítségével óvatosan emeljük ki, majd távolítsuk el az alkatrészt.

Huawei P8 szervizelése

Ötödik lépés

Az alaplapot egy vékony, fémrétegből készült keret védi a külső behatásoktól. Mielőtt hozzáférhetnénk, ezt a műszerész csipeszünk segítségével el kell távolítani.

Huawei P8 szervizelése

Hatodik lépés

Húzzunk ki minden csatlakozót és szalagkábelt az alaplapról, hogy kivehessük a készülékházból. Lehetőség szerint törekedjünk az óvatosságra, mert az alaplap sérülése a készülék használhatatlanná tételével egyenlő!

Huawei P8 szervizelése

Hetedik lépés

A kiszerelt alaplapról távolítsuk el az elő- és hátlapi kamerákat. Ehhez húzzuk ki a szalagkábeleiket a csatlakozókból.

Huawei P8 szervizelése

Nyolcadik lépés

Távolítsuk el az akkumulátor csatlakozásait, majd vegyük ki a helyéről. Az akksi nagyon erős ragasztóval került rögzítésre, így különösen figyeljünk arra, hogy nehogy megrongáljuk, meghajlítsuk!

Huawei P8 szervizelése

Kilencedik lépés

Távolítsuk el a ház aljából a vibramotort, a jobb felső sarokból pedig a szenzorokat tartalmazó áramkört, valamint a hívásnál használt hangszórót középről. Törekedjünk a sérülésmentességre!

Huawei P8 szervizelése

Tizedik lépés

A melegítő segítségével hevítsük fel picit a kijelzőnél a ragasztási pontokat, majd óvatosan távolítsuk el a panelt a vákumos tappancs segítségével.

Huawei P8 szervizelése

Összegzés

Ha a kijelző is kikerült a helyéről, a szerelési munkálatokat elvégeztük. Érdemes kiemelni, hogy a készülékek többségéhez viszonyítva a Huawei P8 nagyon baráti felépítéssel rendelkezik, szervizelni is lényegesen egyszerűbb, mint mondjuk egy iPhone SE-t.

Ez természetesen nem azt jelenti, hogy sufnituning jelleggel bármikor nekieshetünk és szétbonthatjuk szeretett okostelefonunkat, meghibásodás, sérülés esetén inkább forduljunk szakszervizhez a megfelelő ellátásért!

Huawei P8 szervizelése

Az LCD FIX-nél mindig külön figyelmet fordítunk arra, hogy csak megbízható forrásból szerezzünk be gyári minőségű alkatrészt, ami azt jelenti hogy az LCD gyári, az érintőfelület utángyártott, de színekben, működésben teljesen a gyárival megegyező tulajdonságú az alkatrész.