Blog

Legfontosabb tudnivalók közvetlenül a szakértőktől

iPhone 6s Plus nyitó procedúra

Közzétéve: 2016. október 15.

Alapvetően az iPhone Plus, és az iPhone 6s Plus az Apple okostelefonjai közül a legnagyobb kijelzővel rendelkező modell (5.5”). A korábbi, 4”-es méretről történő váltást a konkurenciához történő felzárkózás indokolta, hiszen a gyártók többsége már átállt a “péklapát” méretű telefonok gyártására.

Érdemes megjegyezni, hogy Steve Jobs sosem szívlelte a 4”-nél nagyobb kijelzőt, így könnyen lehet, hogy az ő felügyelete mellett a Plus széria nem jött volna létre.

Ettől függetlenül a modell sikeresnek bizonyul, több és komolyabb funkciókkal van felvértezve mindig, mint a kisebbik modell (4.7”), a felhasználók, különösen a távol keleten nagyon kedvelik.

Soron következő cikkünkben az iPhone 6s Plus kinyitási metódusát fogjuk nektek bemutatni, amit minden olyan esetben szükséges elvégezni, amikor valamilyen, a készülék belsejében található alkatrészt szeretnék kicserélni.

Szükséges szerzámok

  • P2 pentalobe csavarhúzó
  • Nyitószerszám
  • Vákumos tappancs

Első lépés

Bár a készüléket nem fogjuk darabjaira szedni, és a procedúra elvégezhető bekapcsolt állapotban is, azért jobb a békesség. Ezért kapcsoljuk ki, mielőtt nekifognánk a szétbontásnak, opcionálisan pedig vegyük ki a SIM kártyát és a SIM tálcát.

Második lépés

A pentalobe csavarhúzó segítségével csavarozzuk ki a készülék alján, a Lightning csatlakozó két oldalán található 3.4 mm-es P2 pentalobe csavarokat.

iPhone 6s nyitó procedúra

Harmadik lépés

Mivel a bontást elöl, a kijelző felől kezdjük, így a kijelző és a középkeret között található ragasztó eltávolításra, megpuhításra kerül. Szükség esetén cserélhetjük, de az eredeti ragasztással is elvégezhető a javítás, funkcionális változást nem fog érzékelni a felhasználó a készülékben.

A kijelző bal alsó sarkába helyezzük fel a vákumos tappancsot. Ügyeljünk arra, hogy még véletlenül se érintkezzen a Home gombbal!

iPhone 6s nyitó procedúra

Negyedik lépés

Közvetlen a jack csatlakozó felett található egy bemetszés, a ragasztás leválasztása és a bontás megkezdése itt a legcélszerűbb. Helyezzük bele a bemetsézésbe a óvatosan nyitószerszámot, a kijelző és a középkeret közé.

iPhone 6s nyitó procedúra

Ötödik lépés

Kellő odafigyelés mellett csavarjunk 90 fokot a nyitószerszámon, hogy a kijelzőt felemeljük a középkeretről.

iPhone 6s nyitó procedúra iPhone 6s nyitó procedúra

Hatodik lépés

A nyitószerszám lapos végét a készülék bal oldalánál helyezzük be abba a legszűkebb nyilási pontba, ahova még befér. Ezt követően kezdjük el elvágni a ragasztást és kipattintani a kijelzőt a hangerőszabályozó gombok irányába.

iPhone 6s nyitó procedúra iPhone 6s nyitó procedúra

Hetedik lépés

Helyezzük vissza a nyitószerszámot a kiindulási pontba, tehát a jack csatlakozó felett található bemetszésbe. Most a készülék jobb oldala mentén kell elvágnunk a ragasztót és szétpattintani az illesztéseket, egészen a bekapcsoló gombig.

iPhone 6s nyitó procedúra iPhone 6s nyitó procedúra

Nyolcadik lépés

A vákumtappancsot óvatosan felfelé húzva nyissük fel a kijelzőt, eltépve ezzel az utolsó ragasztási pontot is.

iPhone 6s nyitó procedúra

Kilencedik lépés

A vákumtappancs tapadókorong része alá óvatosan illesszük be a körmünket, ezzel megszüntetve a szívó hatást, majd vegyük le a tappancsot a kijelzőről.

iPhone 6s nyitó procedúra

Tizedik lépéx

A nyitási procedurát ezennel elvégeztük. A kijelzőt 90 fokban felnyitva hozzáférhető a készülék belseje, a kijelzőt pedig célszerű a szerelés idejére megtámasztani.

iPhone 6s nyitó procedúra

Az LCD FIX-nél mindig külön figyelmet fordítunk arra, hogy csak megbízható forrásból szerezzünk be gyári minőségű alkatrészt, ami azt jelenti hogy az LCD gyári, az érintőfelület utángyártott, de színekben, működésben teljesen a gyárival megegyező tulajdonságú az alkatrész.

Forrásként az iFixit alábbi leírását vettük alapul.