Blog

Legfontosabb tudnivalók közvetlenül a szakértőktől

LG G5: modulárisnak áll a világ!

Közzétéve: 2016. május 21.

Az LG G szériája sikeresen fel tudta venni a harcot a konkurens gyártók hasonszőr készülékeivel, azonban a G5-ös modell valami egészen újat villantott.

Mindannyian megtapasztalhattuk már azt a jelenséget, amikor a készülék akkumulátora egy bizonyos idő eltelte után elkezdi elveszteni kapacitását, a készülék pedig sokkal hamarabb merül le teljesen.

Ez sajnos visszfordíthatatlan folyamat, a jelenlegi technológia nem teszi lehetővé a permanens kapacitást. Az LG ezért gondolt egyet, és keresett egy olyan megoldást, amely a felhasználók számára is könnyed módon teszi lehetővé a cserét.

Így született meg az LG G5, ami kihúzható belsővel rendelkezik, ezzel könyeddé téve a szervizelést, valamint jelentős modularitást adva az egész készüléknek. Nézzük meg, hogy milyen módszereket alkalmaztak a mérnökök!

Szükséges szerszámok, képességek

 • Csavarhúzó
 • Pengető
 • Hőlégfúvó
 • Csipesz
 • Megfelelő kézügyesség :)

Első lépés

Ejtsünk néhány szót a készülék képességeiről:

 • 5.3” Quad HD IPS kijelző, 2560 x 1440 felbontással (554 ppi)
 • Qualcomm Snapdragon 820 CPU Adreno 530 GPU és 4 GB RAM társaságában
 • Dupla hátső kamera: 16 MP elsődleges, és egy 8 MP széles látószögű kamera, valamint egy 8 MP előlapi kamera
 • 32 GB beépített tárhely, mely microSD-vel 2 TB-ig bővíthető
 • USB-C csatlakozás, 802.11 a/b/g/n/ac wifi modul, Bluetooth 4.2, NFC és infravörös szenzor
 • Ujjlenyomat szenzor, gyorsulásmérő, giroszkóp, közelség érzékelő és barométer
 • Android 6.0 Marshmallow

Második lépés

A készülék alján elhelyezett pöcköt megnyomva húzzuk ki alulról az akkumulátort és az alsó elemet, majd távolítsuk el az akkumulátort a panelről.

LG G5 szerelési útmutató

Harmadik lépés

Az alsó panel ragasztva van, ezért először nem árt egy kicsit felmelegíteni a hőlégfúvóval. Ha ez megvan, a pengetőnk segítségével óvatosan emeljük fel az LG logóval ellátott elemet.

LG G5 szerelési útmutató

Negyedik lépés

A készülékhez kapott sim tálca nyitóval vegyük ki a tálcát és a SIM kártyát. A tálca egyébként egyúttal a microSD kártyának is helyet biztosít.

LG G5 szerelési útmutató

Ötödik lépés

Két csavart kell most eltávolítanunk a készülék aljából. Ha ez megvan, a kijelző némi taszigálás után felpattan, mint ahogy azt az iPhone-ok esetén is tenni szokta. Remek megoldás, szép volt LG!

LG G5 szerelési útmutató

Hatodik lépés

A készülék hátlapján már csak néhány alkatrész maradt: vibramotor, jack aljzat és a gombok. Távolítsuk el ezeket!

Megjegyzés: A bekapcsoló gomb/ujjlenyomat szenzor a készülék hátulján található, ezen ne lepődjünk meg!

LG G5 szerelési útmutató

Hetedik lépés

A kijelzőpanelt megfordítva találkozunk a hátsó, és az előlapi kamerákkal. Hátulról összesen kettőt, míg elölről egyet kell kiemelnünk a helyéről.

LG G5 szerelési útmutató

Nyolcadik lépés

Miután a kameráktól megszabadultunk, eljött az idő, hogy kiemeljük az alaplapot a helyéről!

LG G5 szerelési útmutató

Kilencedik lépés

Utolsó előtti lépésként vessünk még egy pillantást a kijelzőre, amit már nem bontunk tovább. Láthatunk néhány szalagkábelt, mikrochipeket és jelöléseket. A jelőlések közül a legérdekesebb egy név, ami valójában a G5 kódneve: Alice!

Tizedik lépés

Értékeljünk! Az LG G5 szervizelhetőségi szempontból 8-as osztályzatot kapott a maximum 10-ből! Ez részben köszönhető a remek, moduláris felépítésnek, valamint az átgondolt, szinte ragasztómentes összeszerelésnek. Már-már az Apple szintjét üti meg a minőség!

Köszönjük, hogy most is velünk tartottál!

LG G5 szerelési útmutató

Az LCD FIX-nél mindig külön figyelmet fordítunk arra, hogy csak megbízható forrásból szerezzünk be gyári minőségű alkatrészt, ami azt jelenti hogy az LCD gyári, az érintőfelület utángyártott, de színekben, működésben teljesen a gyárival megegyező tulajdonságú az alkatrész.