Blog

Legfontosabb tudnivalók közvetlenül a szakértőktől

Így néz ki belülről az LG Nexus 5

Közzétéve: 2016. július 9.

Mindenbizonnyal a Nexus szó hallatán a mobilközösségben az emberek első gondolata a Google. Az a vállalat, aki elkötelezetten keresi az egyensúlyt az ár/érték arány terén.

A Nexus saját fejlesztésű készülék, amely nem meglepő módon Androidot futtat, ami azonban a lehető legjobban kihajtja az LG által gyártott hardver teljesítményét, az optimalizáltságának köszönhetően.

Az LG Nexus 5 2013-ban remek paraméterekkel érkezett, 4.95”-es, Full HD kijelző 445 ppi pixelsűrűséggel, 4 magos, 2.26 GHz-es órajelen pörgő Snapdragon 800 processzorral és 450 MHz-re tekert Adreno GPU-val.

Ezen felül kapott 2 GB memóriát, 8 MP-es, full HD hátlapi kamerát optikai képstabilizálással, a szelfik készítéséről pedig 1.3 MP-es, előlapi optika gondoskodik.

A készülék alapparamétereinek áttekintése után vizsgáljuk meg azt is, hogyan épül fel a készülék, és az LG milyen logika mentén helyezte el a hardverelemeket a készülék belsejében.

Szükséges szerszámok

  • Philips csavarhúzó
  • Műanyag felnyitó szerszám
  • Gitárpengető
  • Csipesz

Első lépés

A műanyag felnyitó szerszámunkkal a készülék hátlapját rögzítő pöckökről óvatosan feszítsük le a hátlapot.

LG Nexus 5 szerelési útmutató

Második lépés

A gitárpengetőt a hátlap és a készülék közé passzírozva nyissuk fel a hátsó fedelet. Némi ragasztó fogja a hátlapot, azonban ettől ne ilyedjünk meg, finom mozdulatokkal könnyedén eltávolítható.

LG Nexus 5 szerelési útmutató

Harmadik lépés

Következik az akkumulátor. Szerencsére a Google itt is csak annyi ragasztót használt, ami az akksit a helyén tartja, azonban szükség esetén könnyed mozdulatokkal eltávolítható. Tegyük ezt meg.

LG Nexus 5 szerelési útmutató

Negyedik lépés

Az akkumulátor alatt helyezkednek el a készülék hangszórói. Összesen négy csavar rögzíti, melyek eltávolítását követően a hangszórók kivehetők a panelből.

LG Nexus 5 szerelési útmutató

Ötödik lépés

A hangszórók kivételét követően hozzáférünk a készülékben derékszögben elhelyezett panelhez. Ezen a panelon található a mikrofon, Micro-USB port, valamint az antenna és hangszóró csatlakozói. Emeljük ki a helyéről!

LG Nexus 5 szerelési útmutató

Hatodik lépés

Az alaplap eltávolítása következik. A Google-nek és az LG mérnökeinek köszönhetően egyszerű procedúráról beszélünk: az alaplapot rögzítő csavarok után az alaplap könnyedén kivehető a helyéről.

LG Nexus 5 szerelési útmutató

Hetedik lépés

Az alaplap viszont két részből áll, a mérnökök úgy tervezték, hogy a tetején elhelyezkedő panelen található meg az NFC és a vezetéknélküli töltéshez szükséges áramkör. Távolítsuk el ezt is.

LG Nexus 5 szerelési útmutató

Nyolcadik lépés

Ha az alaplapot eltávolítottuk, a hátlapi kamerával már nincsen sok dolgunk. Óvatosan nyúljunk alá, és emeljük ki a készülékházból.

LG Nexus 5 szerelési útmutató

Kilencedik lépés

Az utolsó három kiszerelendő alkatrész sorrendben a következők:

  • Fülhangszóró
  • Fülhallgató csatlakozó
  • Előlapi kamera

Szerencsére egyik sincsen komolyabban leragasztva, így könnyedén eltávolíthatjuk őket, ami szervizelés szempontjából sem utolsó!

(kép9)

Tizedik lépés

A kijelző szétszerelésébe inkább nem mennénk bele, macerás, és az esetek többségében nem oldható meg az LCD darabokra hullása nélkül. Elégedjünk meg ennyivel, ha már eljutottunk idáig az is nagyszerű!

Köszönjük a figyelmet!

LG Nexus 5 szerelési útmutató

Az LCD FIX-nél mindig külön figyelmet fordítunk arra, hogy csak megbízható forrásból szerezzünk be gyári minőségű alkatrészt, ami azt jelenti hogy az LCD gyári, az érintőfelület utángyártott, de színekben, működésben teljesen a gyárival megegyező tulajdonságú az alkatrész.

Forrásként az iFixit alábbi leírását vettük alapul.