Blog

Legfontosabb tudnivalók közvetlenül a szakértőktől

Microsoft Lumia 535 kijelző cseréje

Közzétéve: 2016. április 29.

A Nokia megkopott, Lumia márkánevét öröklő Microsoft-tól sokan várták azt, hogy új élhetet lehet majd az egyébként elég gyengén teljesítő Windows Phone-t futtató készülékekbe.

A várt siker elmaradt, azonban nem kell temetnünk egyáltalán sem a Microsoft-ot, sem a Lumia készülékeket. Azon felhasználók számára, akik szeretnék kihasználni az okostelefonok adta előnöyöket, de például nem notórius app használók, nekik ideális lehet egy ilyen készülék.

A Windows Phone 10-es verzió már mindent tud, amit a konkurens gyártók operációs rendszerei, a csempés felülete és kezelése nagyon kellemes, és a folyamatos fejlesztésnek köszönhetően egyre jobb testreszabhatósággal is rendelkezik.

Egyedül az alkalmazások terén áll a Microsoft hadilábon. A Windows Phone annyira kis szeletét képezi az okostelefon piacnak, hogy a fejlesztők inkább nem, vagy csak sokkal később invesztálnak pénzt az alkalmazások lefejlesztésére.

Ettől eltekintve remek platformról, illetve készülékekről beszélünk, az egyik legpopulárisabb típus pedig a Microsoft Lumia 535. Talán részben a kedvező ára miatt sokszor előfordul, hogy figyelmetlenebbül bánunk vele, aminek az eredménye egy törött, pókhálós kijelzőben nyilvánulhat meg. Pánikra azonban nincs ok, megmutatjuk, hogyan lehet gyorsan kicserélni a hibás alkatrészt!

Előkészületek, szerszámok

A reparáció elvégzéséhez az alábbiakra lehet szükségünk

 • Egy új kijelző (két verzió is van, ellenőrizni kell a törött kijelzőn, melyikre is van szükség!)
 • T4 Torx csavarhúzó
 • Melegítő
 • Ragasztó
 • Csipesz
 • Pengető

Első lépés

Először is kapcsoljuk ki a készüléket. Ha ezzel megvolnánk, pattintsuk le a hátlapot, majd vegyük ki az akkumulátort.

Microsoft Lumia 535 kijelző csere

Második lépés

Ha közelebbről is szemügyre vesszük a készüléket, láthatjuk, hogy több csavar is rögzíti a hátsó burkolatot. Összesen kilenc darabról beszélünk, ezeket a torx csavarhúzónk segítségével távolítsuk el.

Microsoft Lumia 535 kijelző csere

Harmadik lépés

Vegyük kézbe a gitárpengetőt, és válasszuk le a hátlapi burkolatot a középsőről.

Microsoft Lumia 535 kijelző csere

Negyedik lépés

Most, hogy hozzáférünk a készülék belső szerveihez, válasszuk le az alábbi elemeket az alaplapról:

 • Érintőkijelző szalagkábel
 • LCD kijelző szalagkábel
 • Töltő szalagkábel
 • Antenna szalagkábel
 • 2 db Torx csavar
Microsoft Lumia 535 kijelző csere

Ötödik lépés

Óvatosan emeljük ki az alaplapot a készülékházból, és tegyük egy sérülésektől megóvó helyre.

Microsoft Lumia 535 kijelző csere

Hatodik lépés

Annak érdekében, hogy az apró kijelzőszilánkok ne repkedjenek szét amikor levesszük a hibás kijelzőt, ragasszuk le ragasztószalaggal. Egy hajszárító segítségével pedig kezdjük el felmelegíteni a kijelzőt.

Microsoft Lumia 535 kijelző csere

Hetedik lépés

Egy éles segédeszközzel próbáljuk meglazítani a kijelzőt. Ha már a rés kellő nagyságú, a pengető segítségével folytassuk a műveletet. Törekedjünk arra, hogy ne feszítsük túl a kijelzőt, ha nem adja magát elsőre, melegítsük még egy kicsit.

Microsoft Lumia 535 kijelző csere

Nyolcadik lépés

Óvatosan feszítsük le a fém keretről a sérült kijelzőt, a keretet pedig tisztítsuk meg a maradék ragasztótól.

Microsoft Lumia 535 kijelző csere

Kilencedik lépés

Ragasszuk fel az új kijelzőt, ha pedig megvagyunk helyezzük vissza a készülékházba, és szereljük vissza az alkatrészeket.

Microsoft Lumia 535 kijelző csere

Tizedik lépés

Ha mindent jól csináltunk, a készülék ismét működik, és kedvenc Lumiánk újból használható. Legközelebb legyünk óvatosabbak!

Az LCD FIX-nél mindig külön figyelmet fordítunk arra, hogy csak megbízható forrásból szerezzünk be gyári minőségű alkatrészt, ami azt jelenti hogy az LCD gyári, az érintőfelület utángyártott, de színekben, működésben teljesen a gyárival megegyező tulajdonságú az alkatrész.