Blog

Legfontosabb tudnivalók közvetlenül a szakértőktől

Samsung Galaxy A3 (2015) kijelzőcsere

Közzétéve: 2016. október 22.

A Samsung Galaxy A3 egy belépőszintű készülék. Azokat a felhasználókat célozza meg vele a gyártó, akik az okoskütyük világával még csak ismerkedni kezdenek, de azok számára is hasznos tapasztalat lehet, akik másik platformról váltanak Android-ra.

Kedvező ár ide vagy oda, balesetek akkor is előfordulnak, így ez a készülék sem védhetetlen a külső erőktől. Ebben a cikkünkben bemutatjuk, milyen gyorsan és egyszerűen cserélhető a kijelző a készüléken, amennyiben az megsérülne.

Szükséges szerszámok

  • iOpener vagy hőlégfúvó
  • Gitárpengetők

Első lépés

Kapcsoljuk ki a készüléket. Az iOpener vagy hőlégfúvó segítségével melegítsük fel a készülék széleit, hogy a ragasztás kellően megpuhuljon a sérült kijelző eltávolításához.

iPhone 6s nyitó procedúra

Második lépés

Egy gitárpengetőt illesszünk be a középkeret és a kijelző közé a készülék alján. Ha ez megvan, óvatos mozdulattal kezdjük el végighúzni az óra járásával ellentétes irányba, hogy a ragasztást elvágjuk, és a kijelző mozgathatóvá váljon.

Ügyeljünk arra, hogy a készülék tetején a fülhangszóró, kamera és fényérzékelő szenzorok szalagkábelei ne sérüljenek. Ez úgy kerülhető el, hogy a pengető hegyét nem nyomjuk túl mélyen be a készülékbe.

iPhone 6s nyitó procedúra iPhone 6s nyitó procedúra

Harmadik lépés

Ha körbeértünk, emeljük fel a kijelzőt, amennyire azt saját maga engedi. Észrevehetjük, hogy a jobb és bal home gombok csatlakozói a kijelzőhöz vannak rögzítve. Válasszuk ezeket le, majd pattintsuk vissza a helyükre.

iPhone 6s nyitó procedúra iPhone 6s nyitó procedúra

Negyedik lépés

A kijelző másik felén válasszuk le az ott található szalagkábeleket (kijelző, digitizer, szenzorok), hogy a kijelző eltávolítható legyen.

iPhone 6s nyitó procedúra

Ötödik lépés

Csatlakoztassuk fel az új kijelzőt a készülékre. Mielőtt visszaragasztanánk a helyére, kapcsoljuk be a telefont, hogy ellenőrizzük a kijelző működését valamint a home gombokét. Ha ragasztás után derülne ki hiba, kellemetlen procedúra visszafejteni a frissen felragasztott kijelzőt, rosszabb esetben el is törhet!

Ha rendben működik minden funkció, a műanyag fóliát húzzuk le a ragasztásról, majd a kijelző széleit ragasszuk le a középkeretre úgy, hogy megfelelően zárjon.

Elkészültünk!

Az LCD FIX-nél mindig külön figyelmet fordítunk arra, hogy csak megbízható forrásból szerezzünk be gyári minőségű alkatrészt, ami azt jelenti hogy az LCD gyári, az érintőfelület utángyártott, de színekben, működésben teljesen a gyárival megegyező tulajdonságú az alkatrész.

Forrásként az iFixit alábbi leírását vettük alapul.