Blog

Legfontosabb tudnivalók közvetlenül a szakértőktől

Samsung Galaxy Note 4 kijelző csere

Közzétéve: 2016. szeptember 10.

A Samsungról mostanság sokat hallani a hírekben, különböző sajtóforrásokban. A legújabb, Galaxy Note 7 készülékük debütálása nem úgy sikerült, ahogyan azt tervezték. Egy tervezési hiba miatt a készülék akkumulátora töltés közben spontán kigyulladhat, végzetes károkat okozva nem csak a készülékben, de a környezetében is.

Szerencsére a Galaxy Note 4 még nem rendelkezik ezzel az “önmegsemmisítő” funkcióval, így nyugodt szívvel merjük ajánlani bárkinek. Mai rövid cikkünkben áttekintjük, hogyan lehetséges a kijelzőjének cseréje.

Szükséges szerszámok

  • Hőlégfúvó
  • Műanyag nyitószerszám
  • Fém pálca
  • Műanyag pálca

Első lépés

Mint mindig, célszerű kikapcsolni, eltávolítani az akkumulátort, SD kártyát, SIM kártyát a készülékből.

Ezt követően a hőlégfúvót kb. 80 fokos hőmérséklet mellett tartsuk a készülék kijelző felőli oldalának széleihez. A 80 fok bőven elegendő, ugyanis a ragasztás nem olyan erős. Csak óvatosan!

Samsung Galaxy Note 4 kijelző csere

Második lépés

A műanyag pálca segítségével óvatosan vágjuk körbe a ragasztást a kijelző alatt. A készülék aljának elérésekor különös óvatossággal járjunk el, ugyanis könnyen megsérthetjük a gombok szalagkábeleit, amivel több bajt idézünk elő.

Samsung Galaxy Note 4 kijelző csere

Harmadik lépés

Műanyag nyitószerszám, vagy gitárpengető segítségével vágjuk körbe ismét a kijelző széleit, hogy a ragasztás véglegesen elengedje a sérült kijelzőt. Ügyeljünk arra, hogy a rézszigetelés alatt vágjuk el a ragasztót!

Samsung Galaxy Note 4 kijelző csere

Negyedik lépés

A készülék közepén is helyezkedik el ragasztó, így ezeket is el kell távolítanunk. A képeken piros vonallal van megjelölve, hogy a ragasztócsík hol helyezkedik el.

Ha a kijelző jobb oldaláról helyezzük be a műanyag pálcát, törekedjünk arra, hogy ne csússzon be jobban 2.2 cm-nél, ezzel elkerülhetjük a home gomb szalagkábelének sérülését.

A készülék bal oldalánál pedig 4.4 cm távolságot tartsunk, így biztosan mindkét ragasztócsíkot elvágjuk.

Samsung Galaxy Note 4 kijelző csere Samsung Galaxy Note 4 kijelző csere Samsung Galaxy Note 4 kijelző csere

Ötödik lépés

A ragasztócsík elvágására a kijelző tetején is figyeljünk. Számokban kifejezve, a készülék tetejétől hosszában, 3.9 cm távolságot tartsunk, ugyanis ott helyezkednek el az S pen és a kijelző szalagkábelei. Ha nem kijelzőcsere céllal szedjük szét a készüléket, fontos, hogy ne sérüljön meg!

Samsung Galaxy Note 4 kijelző csere Samsung Galaxy Note 4 kijelző csere

Hatodik lépés

Válasszuk le az LCD kijelző és az S Pen szalagkábeleit az alaplapról.

Samsung Galaxy Note 4 kijelző csere

Hetedik lépés

Miután az utolsó rögzítési pontot is megszüntettük, távolítsuk el a kijelzőt a készülékházról.

Ezt követően építsük be az új kijelzőt. Amenyiben az eredeti ragasztás nem ragadna kellőképpen, ragasztócsíkkal helyettesítsük, de csak az eredeti ragasztás mentén!

Samsung Galaxy Note 4 kijelző csere

Az LCD FIX-nél mindig külön figyelmet fordítunk arra, hogy csak megbízható forrásból szerezzünk be gyári minőségű alkatrészt, ami azt jelenti hogy az LCD gyári, az érintőfelület utángyártott, de színekben, működésben teljesen a gyárival megegyező tulajdonságú az alkatrész.

Forrásként az iFixit alábbi leírását vettük alapul.