Blog

Legfontosabb tudnivalók közvetlenül a szakértőktől

Sony Xperia Z2 akkumulátor csere

Közzétéve: 2016. október 29.

A Sony Xperia, azon belül is a Z sorozatot már több ízben dicsértük korábbi cikkeinkben. A Sony évről évre tud valami újat mutatni, minden alkalommal jobb és jobb funkciókkal vértezi fel a szériát, ami talán az egyik legsikeresebb is a cég történetében.

A Z2 2014 első negyedévében jelent meg, tehát viszonylag frissnek mondható még a készülék. Azonban két év használat az akkumulátor teljesítménye esetében vízválasztó, ebben a korban már ajánlott a cseréje. Hogy felpörgessük kicsit a fogyasztói kedvet, megmutatjuk, milyen gyorsan és egyszerűen végrehajtható az akkumulátor csere az Xperia Z2-ben.

Szükséges szerszámok

  • 3M kétoldalú ragasztószalag (a hátlap visszaragasztásához)
  • Vákumos tappancs
  • Gitárpengető
  • Philips #00 csavarhúzó
  • Műanyag pálca

Első lépés

Kapcsoljuk ki a készüléket, mielőtt hozzákezdenénk a procedúrához, valamint vegyük ki a SIM tálcát és a SIM kártyát.

iPhone 6s nyitó procedúra iPhone 6s nyitó procedúra

Második lépés

Hőlégfúvó segítségével melegítsük fel a hátlap széleit, hogy a ragasztó megpuhuljon. Alternatívaként használhatunk hajszárítót is, azonban amennyiben nincs hozzá szükítő, nehezebb összpontosítani a hőt egy szűk területre.

iPhone 6s nyitó procedúra

Harmadik lépés

Helyezzük fel a vákumos tappancsot a hátlap alsó részére.

iPhone 6s nyitó procedúra

Negyedik lépés

A gitárpengető segtségével vágjuk körbe a hátlap szélén található ragasztást, hogy a hátlapot utána könnyebb legyen lefeszíteni.

iPhone 6s nyitó procedúra

Ötödik lépés

A műanyag pálca használatával feszítsük le a hátlapot a készülékről, hogy az akkumulátorhoz hozzáférjünk. Ügyeljün arra, hogy ne feszítsük túl, különben a hátlap eltörhet, és cserélhetjük azt is.

iPhone 6s nyitó procedúra

Hatodik lépés

Most, hogy levettük a hátlapot, távolítsuk el mindenhonnan a maradék ragasztást, hogy a hátlap visszaragasztáskor az új ragasztó könnyen és csomómentesen ragadjon.

iPhone 6s nyitó procedúra

Hetedik lépés

Az akkumulátor kivételéhez válasszuk le a szalagkábelt az alaplapról, valamint távolítsunk el 2 db Philips csavart. A képeken a szalagkábel kék, a csavarok piros színnel vannak jelölve.

iPhone 6s nyitó procedúra

Nyolcadik lépés

Az akkumulátort a sarkánál fogva óvatosan távolítsuk el a készülékházból, és helyezzük be az újat. Az összerakásnál, ahogy azt már korábban említettünk, a ragasztásra fektessünk kellő hangsúlyt, hogy a hátlap esztétikus legyen és jól zárjon.

iPhone 6s nyitó procedúra

Készen is vagyunk!

Az LCD FIX-nél mindig külön figyelmet fordítunk arra, hogy csak megbízható forrásból szerezzünk be gyári minőségű alkatrészt, ami azt jelenti hogy az LCD gyári, az érintőfelület utángyártott, de színekben, működésben teljesen a gyárival megegyező tulajdonságú az alkatrész.

Forrásként az iFixit alábbi leírását vettük alapul.