Blog

Legfontosabb tudnivalók közvetlenül a szakértőktől

Sony Xperia Z3 akkumulátorcsere

Közzétéve: 2016. június 04.

A Sony technológia szempontjából mindig is az elen járt. Számos saját terméket dobtak már piacra az évtizedek során (emlékezzünk csak vissza a régi, klasszikus Sony walkman-ekre), és nem utolsó sorban az okostelefonok piacán is megállják a helyüket.

A Sony Xperia Z3 nem csak egy szimpla okostelefon, hanem egyszerre por és vízálló, köszönhetően az IP65 és IP68-as szabványoknak.

Egyedül egy dologtól nem tudjuk megóvni: az akkumulátor elhasználódásától. Habár viszonylag nagy, 3100 mAh-ás akkumulátor került bele, az évek során ugyanúgy elhasználódik.

Aktuális cikkünkben az akkumulátor gyors cseréjével foglalkozunk.

Szükséges szerszámok

Mivel a procedúra nem olyan bonyolult, ennek függvényében szerszámokból sincs sokra szükség, mindössze az alábbiakra:

  • hőlégfúvó vagy hajszárító
  • Csipesz
  • Vákumos tappancs
  • Műanyag kipeckelésére alkalmas szerszám

Első lépés

A készüléket kikapcsolt állapotban helyezzük kijelzővel lefelé, majd a hajszárító vagy hőlégfúvó segítségével kezdjük el melegíteni a hátlapot, hogy a ragasztás puhuljon:

Sony Xperia Z3 akkumulátor csere szerviz

Második lépés

Amikor már látszik és érződik, hogy a ragasztás lazult, helyezzük fel a vákumos tappancsot a hátlapra, és egy határozott mozdulattal távolítsuk el a fedelet.

Sony Xperia Z3 akkumulátor csere szerviz

Harmadik lépés

Ezt követően szabaddá válik a készülék hátulja, és előtűnik az akkumulátor. Az akkumulátor szintén ragasztva van, ezért távolítsuk el óvatosan a rézből készült ragasztószalagot. Ügyeljünk rá, nehogy elszakadjon!

Sony Xperia Z3 akkumulátor csere szerviz

Negyedik lépés

Válasszuk le az akkumulátort az alaplapról. Ehhez a képen látható, pirossal bekeretezett részen szabadítsuk ki a csatlakozót. Legyünk óvatosan, nehogy túl sok erővel dolgozzunk!

Sony Xperia Z3 akkumulátor csere szerviz

Ötödik lépés

Ebben a lépésben az akkumulátort alulról óvatosan feszítsük fel. Mivel az akkumulátor alját is ragasztó fogja, ezért némi erőkifejtésre lesz szükség.

Sony Xperia Z3 akkumulátor csere szerviz

Hatodik lépés

Miután az akkumulátort kiszabadítottuk, helyezzük be az új akkumulátort, majd az előző lépések alapján szereljük össze a készüléket.

Sony Xperia Z3 akkumulátor csere szerviz

A cikk megírásához forrásként a Sony Xperia Z3 Battery Replacement leírást vettük alapul.