Blog

Legfontosabb tudnivalók közvetlenül a szakértőktől

Tudtad-e?

Közzétéve: 2015. június 01.

Sokan úgy gondolják, hogy az LG G2-es készülékek hátlapját talán még maga az LG sem tudná leszedni, de ez egy tévhit! Bizony ahhoz, hogy technikusaink érdemi javítási munkálatokat hajtsanak végre a készüléken, ezzel kezdik.

Tudtad-e? LG G2

Alapvetően 3 főrészből tevődik össze a G2-es, van benne egy főpanel valamint egy központi átvezető szalagkábel, ami a kijelzővel és a dockcsatlakozóval hozza össze a főpanelt. A központi szalagkábelen érkezik minden információ amit a készülékünk kap és ad nekünk, a töltésen, az érintésen keresztül az utolsó pixelekig.

Alapesetben a G2-es készülékekben lévő akkumulátor fix rögzítést kapott, így a cserélése kizárólag szakértőknek ajánlott.

Bonyolultságát tekintve nem ezek a készülékek a legsúlyosabb koncepciók, de semmiképp sem sorolnám őket az egyszerűen szerelhető kategóriába. Az LG mindig is híres volt az egyedi ötletekről, ha egy telefon felépítéséről volt szó, mind hardveresen, mind a szoftveres az egyedi funkciókat tekintve. De a képen tökéletesen kivehető az, hogy mire is gondolok mikor ezt írom nektek.

Az LCD FIX-nél mindig külön figyelmet fordítunk arra, hogy csak megbízható forrásból szerezzünk be gyári minőségű alkatrészt, ami azt jelenti hogy az lcd gyári, az érintőfelület utángyártott, de színekben, működésben teljesen a gyárival megegyező tulajdonságú az alkatrész.