Blog

Legfontosabb tudnivalók közvetlenül a szakértőktől

Wi-Fi problémák az iPhone szervizben

Közzétéve: 2017. május 13.

A Wi-Fivel kapcsolatos iPhone szervizelési problémák viszonylag gyakran előforduló, a felhasználók körében nem szívesen látott vendégek. Ha ön is sűrűn találkozik ezekkel a jelenségekkel, akkor mielőtt kapkodni kezdene próbáljon ki néhány praktikát, melyek könnyedén megoldhatják a felmerült nehézségeit. A két, leggyakrabban jelentkező gond, hogy a telefon egyszerűen lecsatlakozik a vezeték nélküli internet hálózatról úgy, hogy azt se manuálisan, se másképp nem kezdeményezte senki. A másik esetleges hibaforrás a lassúság, azaz a Wi-Fi kapcsolat sebessége, ami olykor elviselhetetlenül döcögős.

A legelső lépés, amit probléma nélkül megtehet, hogy visszaállítja a készülék hálózati beállításait. Ezt a beállításokon belül az általános menüpont alatt a visszaállításoknál teheti meg, a hálózati beállítások visszaállítására koppintva. Ha használ jelkódot, akkor ebben az esetben szüksége lehet rá. Természetesen megtörténhet, hogy minden igyekezete ellenére a reset sem javított a helyzeten. Ekkor se adja fel, nézzük a következő iPhone szervizelési lehetőséget, amit még segítség nélkül elvégezhet. A Wi-Fi kikapcsolása megér egy próbálkozást, így ha teheti, ez legyen a második lépés, annak felderítése közben, hogy mi a baj a vezetéknélküli kapcsolattal. Mindezt a beállítások, személyes, helymeghatározási szolgáltatások, rendszerszolgáltatások menüben teheti meg, s a művelet végrehajtása után mindenképpen indítsa újra a készüléket.

A korábban már tárolt, rögzített Wi-Fi adatok elfelejtetése sem rossz taktika, így ha a fenti két lépcsőfok sem segített feljebb kerülni a megoldáshoz vezető létrán, akkor a beállítások, Wi-Fi menüpont alatt törölheti a használt hálózatok adatait.

A router fél perces kikapcsolása, majd újraindítása is segíthet az ügyön, így egy próbálkozást ez mindenképpen megér. Előfordulhat, azonban, hogy végig zongorázta az összes lehetséges beállítást, minden külső, és belső paramétert a probléma gyökerét mégsem találja, s a jelenség nem szűnik. Ilyenkor joggal gyanakodhat hardveres hibára. Ebben az esetben az iPhone szerviz meglátogatása az egyetlen alternatíva, ami szóba jöhet.