Blog

Legfontosabb tudnivalók közvetlenül a szakértőktől

Ha iMessage gonddal küzd, jöhet az iPhone szervizelése

Közzétéve: 2017. június 10.

Az iMessage azon túl, hogy egy hihetetlenül kedvelt, praktikus szolgáltatás, olykor-olykor be, és megakad. Ha már találkozott ezzel a jelenséggel, akkor jó, ha tudja, iPhone szervizelését néhány tanács kipróbálásával otthonában is megoldhatja. Ehhez a lent vázolt néhány lépést érdemes végig zongoráznia, a siker reményében.

Tovább olvasom

Elforgatott mód hiba, avagy iPhone szervizelése házilag

Közzétéve: 2017. június 03.

Az elforgatott mód roppant praktikus szolgáltatás, ám nem egyszer hibák jelentkeznek az alkalmazása közben. Kifejezetten sűrűn előforduló probléma, amivel iPhone szervizeléséhez fordulnak a felhasználók, ha az elforgatott módba beleragad a telefon. Ez bizony a használat szempontjából roppant kellemetlen, de van néhány praktika, melyek segíthetnek.

Tovább olvasom

Az iPhone szerviz az alkalmazás gondokat is orvosolja

Közzétéve: 2017. május 27.

Egyes alkalmazások megmagyarázhatatlan módon nem akarnak gördülékenyen együttműködni az okostelefonok rendszereivel. Akármennyire megbízható az iOS, kivételről az ő esetében sem beszélhetünk. Még mielőtt pánikba esne, tapasztalva a belassulásokat, lefagyásokat előbb próbálja meg iPhone szervizelését, néhány praktikus tanács segítségével.

Tovább olvasom

Bluetooth gond esetén, próbálja ki iPhone szervizelését!

Közzétéve: 2017. május 20.

Bizony olykor előfordulnak olyan problémák, melyek nagymértékben megkeseríthetik az okostelefon használatát. A blue tooth hiba is ilyen roppant dühítő jelenség, melyet azonban házi iPhone szervizelési módszerekkel megpróbálhat megoldani.

A gyári beállítások visszaállítása macerás lépésnek tűnik, ám ez a lehető legjobb, leghatékonyabb dolog, amit tehet. Így ugyanis a rosszul rögzült, hibásan elmentett adatok törlődnek, az esetlegesen helytelenül paraméterezett telefon, pedig alap állapotába kerül, úgy is mondhatjuk tiszta lappal indulhat vele. Amennyiben használ a készülékén jelkódot, akkor ennél a pontnál a művelet megkezdéséhez mindenképpen meg kell adnia azt.

Tovább olvasom

Wi-Fi problémák az iPhone szervizben

Közzétéve: 2017. május 13.

A Wi-Fivel kapcsolatos iPhone szervizelési problémák viszonylag gyakran előforduló, a felhasználók körében nem szívesen látott vendégek. Ha ön is sűrűn találkozik ezekkel a jelenségekkel, akkor mielőtt kapkodni kezdene próbáljon ki néhány praktikát, melyek könnyedén megoldhatják a felmerült nehézségeit. A két, leggyakrabban jelentkező gond, hogy a telefon egyszerűen lecsatlakozik a vezeték nélküli internet hálózatról úgy, hogy azt se manuálisan, se másképp nem kezdeményezte senki. A másik esetleges hibaforrás a lassúság, azaz a Wi-Fi kapcsolat sebessége, ami olykor elviselhetetlenül döcögős.

Tovább olvasom

Ha iOS rendszerhibák, akkor házi iPhone szerviz

Közzétéve: 2017. május 06.

Az iOS megbízhatósága ellenére rendelkezik néhány alapvető hibával, amit ha felfedez a használat közben, akkor pánikba esés helyett házi iPhone szervizként üzemelve orvosolhatja a nehézségeket. Az iPhone úgy lett megalkotva, hogy biztonságosan kezelje az iOS rendszert fennakadás, lassulás, és egyéb kellemetlenségek nélkül. Ettől függetlenül azért előjöhetnek olyan kisebb-nagyobb problémák, melyeket hozzáértéssel, s némi gyakorlattal könnyedén megoldhat.

Viszonylag gyakran előfordul, hogy az iOS mindenféle ok nélkül belassul, akad, lefagy. Ez bizony nem normális, s igazán dühítő jelenség. De mégis mi az, amit tehet annak érdekében, hogy minimalizálja az ilyen, és ehhez hasonló kellemetlenségek számát?

Tovább olvasom

Az iOS megőrült, irány az iPhone szerviz?

Közzétéve: 2017. április 29.

Olykor bizony a maximálisan megbízható, stabil rendszerekkel is előfordul, hogy lefagynak, mindenféle ok nélkül. A legtöbbször gyorsan orvosolható a probléma, még mielőtt iPhone szervizbe kellene menni, ám vannak szituációk, amikor néhány türelemmel kitöltött perc sem nyújt segítséget. Mit tegyen ilyen szorult helyzetben?

Tovább olvasom

Az iPhone szerviz válaszol: hova tűnt az alma?

Közzétéve: 2017. április 22.

Az iPhone szervizelésére van szükség abban az esetben, ha a készülék mindenféle látható ok, okozat nélkül egyszerűen nem hajlandó bekapcsolni. Az elsődleges nehézséget az jelenti ebben a helyzetben, hogy nem tudni semmit a jelentkező hiba forrásáról. Honnan ered, mi váltja ki, s ezáltal jogosan merül fel a kérdés, hogyan orvosolható?

Tovább olvasom

Kobalt – Miért emelkednek a Lítium-ion akkumulátor árak?

Közzétéve: 2017. április 15.

A kobaltpiac káoszban volt az elmúlt hónapokban, amelynek az eredménye érezhető áremelkedés lett az akkumulátorok terén. A kobalt az egyik legfontosabb alapanyaga a lítium-ion akkumulátoroknak, ezért az áremelkedés az alapanyagban áremelkedéshez vezet a termékben is.

A közel 100%-os megugrás 2016 októbere óta igen komoly hatással volt az akkumulátorok árára és a helyzet valószínűleg csak romlani fog a jövőben. De mi is az oka az alapanyag ár drasztikus emelkedésének?

Tovább olvasom

Hogyan védjük meg okostelefonunkat a törésektől?

Közzétéve: 2017. április 8.

Bizonyára mindenki ejtett már el telefont vagy egyéb elektronikai eszközt. Mind jól tudjuk, hogy a becsapódás utáni pillanat szörnyű. Hallottuk koppanást, esetleg az üveg törését is és fel kell vennünk az eszközt, hogy kiértékeljük a helyzetet.

Nem kell azonban mindig a legrosszabbra számítani, ha ügyetlenek voltunk. Íme pár módszer, amellyel megvédhetjük telefonunkat.

Tovább olvasom

Az elmúlt 10 év iPhone generációi az iFixit szemével

Közzétéve: 2016. december 17.

Az iFixit csapatát vélhetően senkinek sem kell bemutatnunk. Ők azok, akik az Xbox kontrollertől kezdve a füstszűrőig körülbelül mindent szétszednek, hogy megfigyeljék a gyártók logikáját, és megtudják, mit rejt a takaros külső. Az első iPhone megjelenése óta figyelemmel követik az Apple okostelefonjának alkatrész felhozatalát is, a napokban pedig egy rendhagyó cikkel tisztelegtek a 10 éves iPhone előtt.

Szintén a csapat munkáját jellemzi, hogy a szétszedett eszközöknél nem csak a motorház alá szeretnének bepillantást nyerni, hanem azt is megállapítják, hogy egy esetleges szervizelés esetén egy 10-es skálán mennyire tartják javíthatónak a készüléket. Meglepetésre azonban nem kell számítani, az első iPhone minden volt, csak könnyen javítható nem.

Tovább olvasom

HTC One M9 kijelzőcsere

Közzétéve: 2016. december 03.

A HTC One M9-ről korábban már írtunk, hogy nem igazán sikerült felülmúlni a korábbi modellt a gyártónak, legalábbis ami a javíthatóságot illeti.

Napjaink leggyakoribb problémája a törött kijelző. Pillanatok alatt bekövetkezik egy óvatlan mozdulat hatására a baj, aztán fogja az ember a fejét a végeredmény láttán.

Tovább olvasom

Sony Xperia Z2 fülhangszóró modul csere

Közzétéve: 2016. november 26.

Mit ér a telefonunk, ha internetezni, SMS-t írni tudunk rajta, de telefonálni nem? Márpedig ilyen szituáció könnyen előfordulhat, ha nem vagyunk elővigyázatosak. Elég egy nagyobb ütés a kijelzőre vagy a hátlapra, vagy egy kis víz, és a fülhangszóró máris elnémulhat.

Az esetek többségében az ilyen művelet fájdalmas lehet, de ha Sony Xperia Z2 model tulajok vagyunk, könnyedén megúszhatjuk a dolgot. Szerencsére a Sony mérnökei jó munkát végeztek, 15-20 perc alatt cserélhető a modul. Na de nézzük meg, hogyan!

Tovább olvasom

iPhone 4s törött hátlap csere

Közzétéve: 2016. november 19.

Steve Jobs és az Apple anno úgy gondolta, hogy jó ötlet egy olyan készüléket kiadni, aminek a hátlapja is üvegből van. Tény, hogy a telefon jól néz ki, azonban a hátlap nagyon könnyen karcolódik és még könnyebben törik.

Szerencsére azonban a törött hátlap javítása az iPhone 4 és 4s készülékek egyik legkönnyebben orvosolható problémája. Ebben a rövid cikkben bemutatjuk, milyen gyorsan elvégezhető a javítás.

Tovább olvasom

Nokia Lumia 800 akkumulátor csere

Közzétéve: 2016. november 12.

A Lumia 800 még a Nokia leköszönőfélben lévő égisze alatt jelent meg. Szerény, de piacra kerülésének idejében elegendő paraméterekkel rendelkező készülék, mely még a 4”-nél kisebb kijelzővel szerelt modellek táborát erősítette.

Windows Phone lévén a Windows telefonokra optimalizált változata fut rajta, abból is a korábbi 7.5-ös verzió, ami annak idején kapott hideget-meleget.

Tovább olvasom

LG G2 hangszóró csere

Közzétéve: 2016. november 05.

Az LG G2 2013 őszén jelent meg, abban az időszakban, amikor az okostelefonok kijelzőjének mérete eszméletlen tempóban kezdett növekedni (kivétel az iPhone 5s, ugye?).

A G2 már 5.2”-es, FullHD kijelzőt kapott, ami az Androidos készülékek esetében azonban csak a középmezőnybe tartozik, ám épp elegendő információt képes megjeleníteni, pláne a kisebb modellekhez viszonyítva.

Tovább olvasom

Sony Xperia Z2 akkumulátor csere

Közzétéve: 2016. október 29.

A Sony Xperia, azon belül is a Z sorozatot már több ízben dicsértük korábbi cikkeinkben. A Sony évről évre tud valami újat mutatni, minden alkalommal jobb és jobb funkciókkal vértezi fel a szériát, ami talán az egyik legsikeresebb is a cég történetében.

A Z2 2014 első negyedévében jelent meg, tehát viszonylag frissnek mondható még a készülék. Azonban két év használat az akkumulátor teljesítménye esetében vízválasztó, ebben a korban már ajánlott a cseréje. Hogy felpörgessük kicsit a fogyasztói kedvet, megmutatjuk, milyen gyorsan és egyszerűen végrehajtható az akkumulátor csere az Xperia Z2-ben.

Tovább olvasom

iPhone 6s Plus nyitó procedúra

Közzétéve: 2016. október 15.

Alapvetően az iPhone Plus, és az iPhone 6s Plus az Apple okostelefonjai közül a legnagyobb kijelzővel rendelkező modell (5.5”). A korábbi, 4”-es méretről történő váltást a konkurenciához történő felzárkózás indokolta, hiszen a gyártók többsége már átállt a “péklapát” méretű telefonok gyártására.

Érdemes megjegyezni, hogy Steve Jobs sosem szívlelte a 4”-nél nagyobb kijelzőt, így könnyen lehet, hogy az ő felügyelete mellett a Plus széria nem jött volna létre.

Tovább olvasom

Sony Xperia Z5 kijelzőcsere

Közzétéve: 2016. október 08.

A Sony nagyot dobbantott az Xperia Z5-tel a megjelenésekor. Az apró, oldalsó bekapcsoló gombba rejtett biometrikus szenzor, az egyedülálló kamerarendszer és a por és vízállóság markáns és vonzó készülékké tette a felhasználók szemében. A megjelenést követő időszakban egyfajta megszállotság alakult ki, és nagyon sokan szerettek volna Sony Z5-re beruházni.

Sokaknak sikerült is, és boldogan használják a készüléket mind a mai napig, amíg valami probléma fel nem merül. Ha netán a kijelző sérülne, akkor jó hírekkel tudunk szolgálni, van rá megoldás! Alábbi leírásunk a Sony Xperia Z5 kijelzőcseréjét mutatja be.

Tovább olvasom

iPhone 5c vibramotor csere

Közzétéve: 2016. október 01.

Az iPhone 5c az 5s-sel karöltve jelent meg 2013-ban. Az 5c hardverben ugyanazt nyújtotta mint a korábbi zászlóshajója az Apple-nek, az iPhone 5, azonban ezt a változatot színes, műanyag burkolattal látták el, mint anno a 3G és 3Gs esetében.

A cél a készülék olcsóbbá tétele volt, valamint a fiatalabbak körében is szélesebb elterjedtségre számítottak. Ez nagyjából sikerült is az Apple-nek, az 5c viszonylag jól fogyott, azonban nem hozta meg a várt áttörést, a kivezetett 5 és az 5s népszerűbbnek bizonyult.

Tovább olvasom

iPad mini Wifi teardown: szedjük szét az első iPad minit!

Közzétéve: 2016. szeptember 3.

Amikor Steve Jobs 2010-ben bemutatta az iPad-et, mindenki csak a fejét fogta, hogy vajon kinek kellene egy nagyra nőtt iPhone? Az eladások azonban azt bizonyították, hogy igenis van rá kereslet. Az iPad mini bemutatását már Jobs nem érhette meg, azonban az Apple szükségét érezte annak, hogy a nagyobb modell mellett egy kompaktabb modell is a piacra kerüljön.

Előrelátásuk ismét beigazolódott, a praktikus méret és könnyed hordozhatóság miatt az iPad mini is megtalálta a maga közönségét. Funkcionalitásban ugyanazt biztosította, mint nagyobbik testvére, így azok számára ideális volt, akiknek ez a méret is elegendő.

Tovább olvasom

HTC One M7 kijelző csere

Közzétéve: 2016. augusztus 27.

A HTC 2013-ban mutatta be a One X után soron következő szériát, a One M7-et. A cég nagy reményeket fűzött a készülékhez, ugyanis az előző modell minden jó tulajdonsága ellenére sem találta meg közönségét, az eladások nem voltak kirívóak.

A One M7 több szempontból is jobban átgondolt, mint az előd, és az új Sense felület is számos újdonságot tartogatott a felhasználók számára, és a kamera is kapott némi ráncfelvarrást. A HTC One M7 egy jól sikerült készülék, ami kicsit kifelé billentette a mederből a már jó ideje stagnáló HTC-t.

Tovább olvasom

iPhone 4s hátlapi kamera cseréje

Közzétéve: 2016. augusztus 13.

Az iphone 4s az egyik legsikeresebb modellje az Apple-nek, és egyben az utolsó 3.5”-es kijelzővel rendelkező készülékük. Az iPhone 4s-ben debütált először a 64bites processzor, mely gyakorlatilag megduplázta a korábbi változat sebességét.

A modern, és gyors hardvernek köszönhetően a mai napig rengeteg iPhone 4s-t találni a piacon és a felhasználóknál, ami többek között annak is köszönhető, hogy az Apple aktuális mobil-operációs rendszerét is képes futtatni, az iOS 9-et.

Tovább olvasom

Alcatel OneTouch Evolve kamera csere

Közzétéve: 2016. augusztus 06.

A mobiltelefonok egyik legnagyobb újítása a színes kijelzőt követően a beépített kamera volt. Kezdetben még VGA, nagyon kicsi felbontású kamerák kerültek beépítésre, majd az idő és a technológia előrehaladtával VGA felbontásból megapixelek lettek.

A telefonba épített kamera praktikuma a kézikamerák és fényképezőgépek kiváltásában rejlett, manapság pedig már elengedhetetlen tartozék, sokszor elsődleges szempont a vásárlásnál.

Tovább olvasom

Sony Xperia Z3 Compact törött kijelzőjének cseréje

Közzétéve: 2016. július 30.

A telefongyártók többsége a vevői igényekhez igazodva nekilátott óriásméretű kijelzőkkel felszerelt telefonokat gyártani. Mindezt azért, mert a tendencia azt mutatta, a fogyasztóknak erre van szüksége.

Azonban továbbra is megvan az a réteg, aki nem szeretne tablet méretű telefonokkal bajlódni, és beéri a kisebb kijelzővel, viszont elvárja, hogy a készülék megfelelő teljesítményt produkáljon.

Tovább olvasom

iPhone 6 hangszóró modul csere

Közzétéve: 2016. július 23.

Az iPhone 6-ot azt gondolom nem kell bemutatni senkinek. A Steve Jobs utáni éra első igazi, Jobs elveivel is szembemenő, azonban a fogyasztók igényeinek annál inkább megfelelő készülékről van szó.

Tim Cook-ék meghallgatták a felhasználók panaszait, és a korábban megszokott 4 inches méret után először adtak ki nagyonbb méretű iPhone-t, rögtön kettőt is. A kisebbik modell 4.7 inches kijelzőátmérővel rendelkezik, és jelentősen vékonyabb kialakítást kapott az előző zászlóshajóhoz, az iPhone 5s-hez képest.

Tovább olvasom

HTC One M8 akkumulátor csere

Közzétéve: 2016. július 16.

A HTC One széria a fém burkolatának köszönhetően vált népszerű készülékké, azonban a külső nem minden. A tetszetős külső mellett a minőségi hardverelemek is hozzájárultak a sikeréhez.

Modellről modellre jobb és nagyobb kijelző, egyedülálló sztereó hangzást biztosító hangszórok, ultrapixeles dupla kamera, ezek jellemzik a HTC One M8-at.

Tovább olvasom

Így néz ki belülről az LG Nexus 5

Közzétéve: 2016. július 9.

Mindenbizonnyal a Nexus szó hallatán a mobilközösségben az emberek első gondolata a Google. Az a vállalat, aki elkötelezetten keresi az egyensúlyt az ár/érték arány terén.

A Nexus saját fejlesztésű készülék, amely nem meglepő módon Androidot futtat, ami azonban a lehető legjobban kihajtja az LG által gyártott hardver teljesítményét, az optimalizáltságának köszönhetően.

Tovább olvasom

Huawei Ascend G7 kijelzőpanel csere

Közzétéve: 2016. június 25.

A Huawei készülékeivel már foglalkoztunk korábban. Megbízható, kedvező árfekvésű, Android alapú okostelefonokról van szó, amelyek leginkább az ár/érték arányuk miatt terjedtek el.

Ma a boncasztalunkon a Huawei Ascend G7 kerül terítékre, amely bár egy remek készülék, sajnos azonban nem elpusztíthatatlan. Ha pedig mégis megtörténne a baj, és épp a kijelzőt éri sérülés, ez a leírás hasznos lehet!

Tovább olvasom

Nokia Lumia 720 előlapi hangszórójának cseréje

Közzétéve: 2016. június 18.

A Nokia sokáig vezető szerepet töltött be a mobiltelefon szegmensben köszönhetően a Symbian operációs rendszerének. Miután rájöttek, hogy a Symbian már nem szolgálja ki a felhasználók igényeit, illetve színre lépett az érintőkijelzős okostelefonok hada, szövetkeztek a Microsoft-tal, és a Windows Phone platformhoz kezdtek célhardvert fejleszteni.

A Lumia 720 még a Nokia szülötte, kategóriájának pedig egy kiemelkedő példánya volt megjelenésének idejében. Sajnos néha előfordul, hogy egy kijelzőtörés, vagy egyéb behatás — tipikusan beázás — hatására az előlapi, telefonáláshoz használt hangszóró bekrepál. Ilyenkor hasznos lehet egy leírás, hogyan is lehet ezt pár lépésben kicserélni. Mutatjuk!

Tovább olvasom

Bontsuk szét az iPad Air 2-t!

Közzétéve: 2016. június 11.

Az Apple 2013-ban az 5s-sel párhuzamosan mutatta be az újragondolt iPad Air-t. Az almás cég célja az volt, hogy az iPad mini mintájára a nagyobb iPad modellek is megkapják a vékonyabb kialakítást, ami a csökkenő meretek mellett a súlyának redukálásával is járt. Hardver tekintetében számos komponenst az 5s-ből emeltek át, többek között az akkor egyedülállónak számító Apple A7 64bites processzort is, azonban például a Touch ID még kimaradt az első generációból.

A második generáció, az iPad Air 2 2014 őszén került bemutatásra, és többek között az iPhone 6 és 6s (Apple A8X) egy tabletekbe szánt processzorváltozatát kapta meg, és a korábbi generációhoz képest is vékonyabb kialakítást kapott. Ezen felül itt is debütált a tabletekre eddig nem jellemző Touch ID szenzor is, ami biometrikus azonosításának köszönhetően megkönnyítette a készülék feloldását.

Tovább olvasom

Sony Xperia Z3 akkumulátorcsere

Közzétéve: 2016. június 04.

A Sony technológia szempontjából mindig is az elen járt. Számos saját terméket dobtak már piacra az évtizedek során (emlékezzünk csak vissza a régi, klasszikus Sony walkman-ekre), és nem utolsó sorban az okostelefonok piacán is megállják a helyüket.

A Sony Xperia Z3 nem csak egy szimpla okostelefon, hanem egyszerre por és vízálló, köszönhetően az IP65 és IP68-as szabványoknak.

Egyedül egy dologtól nem tudjuk megóvni: az akkumulátor elhasználódásától. Habár viszonylag nagy, 3100 mAh-ás akkumulátor került bele, az évek során ugyanúgy elhasználódik.

Tovább olvasom

iPhone 5s kijelző csere, vészhelyzet esetére

Közzétéve: 2016. május 28.

Az Apple termékei — különösen az iPhone család — napjaink egyik legnépszerűbb kütyüjei közé tartoznak. Egyszerű használat, letisztult formavilág és az iOS tökéletessége teszi oly populárissá már lassan egy évtizede őket.

A népszerűségnek azonban ára is van. Sokszor kerülünk olyan szituációba, hogy meg a legjobb akaratunk és odafigyelésünk ellenére sem kerülhetjük el, hogy a sors keze megragadja és a kijelzővel lefelé penderítse a föld felé kedvenc telefonunkat.

Tovább olvasom

LG G5: modulárisnak áll a világ!

Közzétéve: 2016. május 21.

Az LG G szériája sikeresen fel tudta venni a harcot a konkurens gyártók hasonszőr készülékeivel, azonban a G5-ös modell valami egészen újat villantott.

Mindannyian megtapasztalhattuk már azt a jelenséget, amikor a készülék akkumulátora egy bizonyos idő eltelte után elkezdi elveszteni kapacitását, a készülék pedig sokkal hamarabb merül le teljesen.

Ez sajnos visszfordíthatatlan folyamat, a jelenlegi technológia nem teszi lehetővé a permanens kapacitást. Az LG ezért gondolt egyet, és keresett egy olyan megoldást, amely a felhasználók számára is könnyed módon teszi lehetővé a cserét.

Tovább olvasom

Szedjük szét az Alcatel One Touch Fierce-t!

Közzétéve: 2016. május 14.

A TCL Corporation tulajdonában lévő Alcatel 2004-ben csatlakozott a mobilgyártók akkoriban még nem túl népes táborába. Alapvetően egyszerű és olcsó konstrukciókban gondolkoztak, melyek rövid idő alatt széles körben elterjeszthetők, és az embereket méginkább a mobiltelefon használatának irányába tereli.

2004 óta már számos készülékgenerációt kipörgettek, fennmaradásuk pedig annak köszönhető, hogy a telefonok “okosodását” követően is tartani tudták a lépést a konkurenciával.

A mai szeánszunkon az egyik legnépszerűbb készülékük, az Alcatel One Touch Fierce szétszedésével foglalkozunk

Tovább olvasom

Microsoft Lumia 535 kijelző cseréje

Közzétéve: 2016. április 29.

A Nokia megkopott, Lumia márkánevét öröklő Microsoft-tól sokan várták azt, hogy új élhetet lehet majd az egyébként elég gyengén teljesítő Windows Phone-t futtató készülékekbe.

A várt siker elmaradt, azonban nem kell temetnünk egyáltalán sem a Microsoft-ot, sem a Lumia készülékeket. Azon felhasználók számára, akik szeretnék kihasználni az okostelefonok adta előnöyöket, de például nem notórius app használók, nekik ideális lehet egy ilyen készülék.

Tovább olvasom

Huawei P8 szerelési útmutató

Közzétéve: 2016. április 23.

A Huawei napjaink egyik legnépszerűbb androidos készülékei közé tartozik. Nem csak a kiváló árfekvése, de a kellően erős hardver és megfelelő funkcionalitás emeli ki a tengernyi készülék közül.

A népszerűség egyik velejárója, hogy a használat során akár egy óvatlan mozdulatsor a készülék véletlen sérülését eredményezi. Ilyenkor jövünk mi a képbe, és legjobb tudásunk szerint igyekszünk a problémát megoldani.

Tovább olvasom

Szereld magad: HTC One M9

Közzétéve: 2016. április 16.

A HTC az elmúlt években kapott már hideget és meleget egyaránt. Egyet azonban biztosra tudhatunk, hogy nem felejtettek el okostelefont gyártani.

Alapelveik egyike, hogy ami bevált, azon kár változtatni. A One széria formavilága elég jól sikerült, így aki először fog kézhez M9-et, ismerős érzés ragadja el rögtön.

Tovább olvasom

iPhone SE szervizelése

Közzétéve: 2016. április 09.

Az iPhone SE merész húzásnak számít az Apple-től. Szokatlan tőlük, hogy régi köntösbe csomagolnak új hardvert. A számok azonban őket igazolják, a megjelenést követő napokban már készlethiány alakult ki a hatalmas érdeklődés miatt.

Ami azonban annyira mégsem meglepő, hiszen sokan pont a kompakt méret miatt nem frissítettek a jóval nagyobb iPhone 6 és 6 Plus változatokra. Az Apple nekik szerett volna kedvezni, így az 5s külsőt megörökölve szinte iPhone 6s hardvert zsúfolt a már megszokott idomok közé.

Tovább olvasom

Sony Xperia Z1 csatlakozófedelek javítása

Közzétéve: 2016. március 22.

A Sony Xperia Z1 az egyik legerősebb készüléknek számított 2013 szeptemberében, mikor bemutatták a Qualcomm Snapdragon 800-as processzorával, 20,7 megapixeles kamerájával és vízálló kialakításával.

A vízállóság megőrzésében kiemelt szerepet játszik a különleges belső ragasztóanyag, illetve az olyan csatlakozók és nyílások esetén használt fedél mint például a SIM kártya, Micro SD memóriakártya és az USB port. Éppen ezért is olyan gyakori és bosszantó hiba, amikor ezek a bizonyos fedelek eltűnnek vagy megsérülnek.

Tovább olvasom

Sony Xperia Z3 kijelző csere

Közzétéve: 2016. március 5.

Köztudott, hogy a Sony Xperia Z3 LCD kijelzője nem a legerősebb és legstrapabíróbb kijelző a piacon. Ebből kifolyólag rengeteg ilyen típusú kijelző kerül hozzánk és bár sokan azt hiszik, hogy ezek cseréje gyerekjáték, van néhány olyan apróság, amire nem árt, ha nagyon alaposan odafigyelünk.

Tovább olvasom

Hogyan távolítható el az elfelejtett iPhone jelkód?

Közzétéve: 2016. február 15.

Mindig mikor új iPhone készülékre vált az ember hajlamos a régiről könnyű szívvel megfeledkezni és a fiók mélyére dobni. Azonban mikor szervizbe kerül az új készülék, akkor igencsak nagy lenne a szükség a jó öreg iPhone-ra, de ki emlékszik már a jelkódra?

Ebben a cikkben megmutatjuk, hogy hogyan távolítható el az elfelejtett iPhone jelkód.

Tovább olvasom

Nyitvatartás

Közzétéve: 2015 december 18.

Holnap (2015.12.19) boltunk 22.00 helyett 20.00-ig van nyitva ügyviteli rendszerünk karbantartása miatt.

Köszönjük megértéseteket.

Tovább olvasom

Sony Xperia Z3 szemműtét azaz a hátsó kamera cseréje

Közzétéve: 2015 december 18.

Egyre több Sony Xperia Z3 felhasználó panaszkodik arról, hogy fényképek készítése közben egy halvány rózsaszín folt látható a képeken.

A Sony erre nem adott különösebb magyarázatot, ha a hiba szoftverfrissítéssel után is fennáll, a hátsó kamera cseréjére lesz szükség, amelyet a garanciából kifutott készülékek esetén szervizünk az árlistában feltüntetett áron elvégez.

Kisműtétről lévén szó, a komplikáció kockázata minimális.

Tovább olvasom

Tudtad-e?

Közzétéve: 2015. június 01.

Sokan úgy gondolják, hogy az LG G2-es készülékek hátlapját talán még maga az LG sem tudná leszedni, de ez egy tévhit! Bizony ahhoz, hogy technikusaink érdemi javítási munkálatokat hajtsanak végre a készüléken, ezzel kezdik.

Tovább olvasom